ERDOĞAN İLE ÖZEL NE GÖRÜŞTÜ? İLK AÇIKLAMA GELDİ ERDOĞAN İLE ÖZEL NE GÖRÜŞTÜ? İLK AÇIKLAMA GELDİ

31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Partiler de aday belirleme sürecini hızlandırdı. İyi Parti Muğla Marmaris’te önemli bir ismi aday gösterdi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bölgede bilinen daha önce CHP’den başkanlık yapan Ali Acar’ı Marmaris Belediye Başkan adayı olarak açıkladı. Ali Acar, Marmaris’te seçimin dengelerini değiştirebilecek hatta kazanabilecek bir isim.

Ali Acar’a biraz yakından bakalım. Marmaris doğumlu. İlk, orta ve lise eğitiminin ardından yükseköğrenimini Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde tamamladı. Marmaris’e döndü. Ticaretin ve siyasetin içinde olan bir isim.

Siyasi yaşamının başından beri hizmet ettiği, Cumhuriyet Halk Partisi adına belediye meclis üyesi adayı olarak ilk kez yerel seçimlere katıldı ve 1999 - 2004 yılları arasında Marmaris Belediye Meclisi’nin 2 CHP’li üyesinden biri olarak kente ve partiye hizmet verdi.

2004 yerel seçimlerine Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkan adayı olarak girdi ve 54 yıl aradan sonra Marmaris’e yerelde CHP belediye başkanlığı getirdi. 2004’te yüzde 57 oy oranıyla, 2009 yılında yüzde 49.5 oy oranıyla ve 2014 yılında ise yüzde 49.65 oy oranıyla 3 kez üst üste Marmaris Belediye Başkanı seçildi.

CHP’DEN İSTİFA ETTİ

Ancak 2019 yılında CHP’den ayrıldı.  0 dönem CHP’nin Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, 15 belediye meclis üyesiyle partisinden istifa etti.

Ali Acar, istifa dilekçesinde, "Ben ve ekibim, 2014 yılından bu yana Büyükşehir Yasası'nı bahane ederek Marmaris ve diğer turizm merkezlerini görmemezlikten gelen, her türlü baskıyı uygulayan, bezdirme yöntemini seçen ve nihayetinde bu amacına ulaşan il örgütü ve büyükşehir belediye yönetiminin parti yöneticilerimizi ikna etmiş olduğunu anlamış bulunuyoruz." Dedi.

Acar, dilekçesinde, "Bu süreçte bize düşen 'istenmeyen adam' payesi olmuştur. İstenmediğimiz yerde durmayacağız ve yalnızca Marmaris’in değil, Muğla'nın 'tek adama' teslim edilişine seyirci kalmayacağız. Ülke genelinde 'tek adama' karşı çıkan parti yönetimimizin, Muğla’da 'tek adama' onay vermesi bizi derinden üzmüş ve bu anlayışla yolun sonuna gelinmiştir. Yıllardır emek harcadığım partimden istifa ediyorum." Açıklamasını yaptı.

DSP’DEN ADAY OLDU

2019 yerel seçimlerinde CHP'den istifa ederek Demokratik Sol Parti'den (DSP) Marmaris Belediyesi Başkan Adayı oldu. Ancak istifa ettiği partisinin oy oranı karşısında pek varlık gösteremedi. Seçimlerden yüzde 19,73 aldı.

ŞİMDİ DE İYİ PARTİ’DEN…

Ali Acar, CHP, DSP derken şimdi de İyi Parti ile yoluna devam edecek. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ali Acar’ı Marmaris Belediye Başkan adayı olarak açıkladı. Marmaris’te seçim epey renkli geçecek gibi. 2019 seçimlerinde CHP yüzde 44, AK Parti yüzde 34, Ali Acar yüzde 19 oy almıştı Marmaris’te. Bakalım bu seçimde oy oranları nasıl olacak? 31 Mart akşamı belli olacak her şey…