Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, "Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri arasında yer alan İstanbul'un daha önce Michelin Rehberi'ne girerek "gastrocity" olarak konumlandırıldığını , Michelin yıldızlarının, 100 yıldır verildiğini ama Türkiye'nin hiç seçkiye dahil olmadığını" ifade etti.

Daha sonra, "Gastronomi ülkesiyiz, gastronomi şehirlerimiz var, diyoruz ama bunun uluslararası kabul görmüş kurumlar tarafından da tescil edilmesi gerekiyor. Bununla ilgili bir çalışmayı pandemi döneminde başlatmıştık. Normalde 6 yıl gibi bir süreç alıyor, bir şehrin dahil edilmesi. Biz 2 yıl gibi bir süreçte İstanbul'u dahil etmeyi başardık." şeklinde konuşmasına devam etti.

BÜLENT ERSOY HANGİ MUĞLA İLÇESİ BAŞKANINI KUTLADI? BÜLENT ERSOY HANGİ MUĞLA İLÇESİ BAŞKANINI KUTLADI?

Ayrıca," İstanbul'un Michelin müfettişlerinin dikkatini çektiğini ve "Michelin Yıldızı"nı almaya hak kazandığını aktaran Ersoy, "İstanbul'dan sonra yeni şehirler de önermiştik, onların kontrollerini tamamlamışlar. İzmir, Urla, Çeşme ve Bodrum dahil olan yeni şehir ve ilçelerimiz. 9 Kasım itibarıyla da hangi restoranların bu seçkide, hangi sınıflandırmaya dahil olacağını hep birlikte öğreneceğiz." sözleriyle konuşmasını tamamladı.