Kadın hekimler zeytinyağı tadımında buluştu
Muğla'da düzenlenen tadım eğitiminde hekimler, iyi zeytinyağını kötüden ayırmayı öğrendi sağlık, tat ve kalite üzerine konuşuldu.
Muğla Büyükşehir Belediyesi, kadın hekimleri zeytinyağının büyülü dünyasında bir araya getirdi. Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) üyeleri, Zeytindostu Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen “Zeytinyağı Tadım Eğitimi”nde buluştu.
ÖRNEKLERLE ANLATIM YAPILDI
Duyusal Analiz Laboratuvarı Sürekli Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen eğitimde, zeytinyağının duygusal ve kimyasal özellikleri mercek altına alındı. Meyvemsi tat, acılık ve yakıcılık gibi kalite göstergelerinden küf, ransitlik ve metalik tat gibi kusurlara kadar birçok detay örneklerle anlatıldı.
Bunlara ek olarak yağın asitlik oranı, peroksit değeri, UV absorbansı ve polifenol miktarı gibi kalite parametrelerine dair bilgiler de katılımcılarla paylaşıldı.
BİLGİYİ DAMAKLARIYLA BULUŞTURDULAR
Etiket okuma bilincini artırmak, tüketiciyi doğru ürüne yönlendirmek de eğitimin hedefleri arasındaydı. Eğitim sonunda katılımcılar bilgiyle damaklarını aynı sofrada buluşturdu.
Katılımcılardan Dr. Sibel Eşmeli, “Zeytinyağının sadece sofrada değil, sağlıkta da ne kadar değerli olduğunu bir kez daha anladık,” diyerek memnuniyetini dile getirdi.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ise, “Zeytinyağında kalite farkındalığını arttırmak istiyoruz. Laboratuvarımız bu alanda önemli bir görev üstleniyor,” açıklamasını yaptı.
Bakmadan Geçme





