Proje dahilinde,  bal üretiminde önemli bir yer alan Sındırgı ilçesinde, kadınları da üretime  teşvik etmek ve   istihdamı  arttırmak amacıyla kadınlara yönelik eğitim çalışmaları başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen eğitimde detaylı bilgiler paylaşıldı.

Projede amaç; arı ürünlerini çeşitlendirerek meyveli ballar ve mixler gibi yenilikçi ürünler ve propolis, polen, arı sütü gibi katma değerli ürünler üretilmesini sağlamak. Eğitim çalışmalarını tamamlayan kursiyerlere üretime teşvik amacı ile çeşitli ekipman destekleri sunulacak.

TÜRKİYE-İSRAİL TİCARETİNDE FLAŞ GELİŞME TÜRKİYE-İSRAİL TİCARETİNDE FLAŞ GELİŞME

Eğitime katılan kadın kursiyerlerden Nurhan Tavlı, eşinin arıcılıkla uğraştığını ve rahatsızlığından sonra ona yardım etmek amacıyla eğitime katıldığını belirtti. Ayrıca Tavlı;  “Arıcılık yapmak istedim. Önce bize kovan vererek arıcılığa teşvik etmek istediler. Bayanlara ve Sındırgı vatandaşına arıların bakımı, arıdan  nasıl kaliteli ürün alınabileceği, balın pazarlanması, çiçek balı veya çam balının en kalitelisinin nasıl yapılacağına dair bize bilgiler verdiler. Bayanlara teşvik verilmesi çok güzel, bayanlara iş imkanlarının sağlanması her yerde olsun bence. Küçük ilçelerimizde bayanlara iş imkanlarının sağlanması güzel bir şey.” dedi.