Kamil Ayhan Öner CHP Dalaman Belediye Başkan Aday Adaylığı için resmi başvurusunu yaptı.  Öner’in aday adaylığı başvurusuna İlçe Başkanı Bilal Sarıhan, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ülkü Yeşiltuna, Geçmiş  dönem Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz  ve çok sayıda parti üyesi ile vatandaş katıldı.

Kamil Ayhan Öner başvuru dosyasını İlçe Başkanı Bilal Sarıhan’a teslim ettikten sonra partililere seslendi. Öner konuşmasında “ 38. dönem olağan il kongresinde il yönetimine seçilmiştim.  Orada da Eğitimden Sorumlu İl Başkan yardımcılığı görevini yürütmekteydim. Ortaca gibi bir yerde 14 aday adayı var ve iki tanesi kardeş. Böyle bir durumda Dalaman’da tek aday olması beni rahatsız etti. Bu yüzden Dalaman’a hizmet etmek için bu kararı aldım. Ve 1 Aralık tarihinde İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevimden istifa ettim.

İl Başkanımız Zekican Balcı Ayrıldığın görev de partimiz için bir görev talip olduğun görev de dedi. Aday adaylığı sürecinde kim seçilirse diğeri onu destekleyecektir. Diğer aday adayı arkadaşımız Sezer Durmuş’ta benim ilçe başkanlığım görevimde İlçe Gençlik Kolları Başkanı’ydı. Yaşı dolunca onu üst yönetime yazdık. Birlikte güzel ç.alışmalar yaptık. Dalamanımız için, partimiz için, Ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun. İyi ki geldiniz. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

KAMİL AYHAN ÖNER KİMDİR?

DALAMAN BELEDİYESİ’NDE CHP VE AK PARTİ BİRBİRİNE GİRDİ! DALAMAN BELEDİYESİ’NDE CHP VE AK PARTİ BİRBİRİNE GİRDİ!

17 Haziran 1960 Dalaman doğumlu.  İlköğretimini Muğla Ula iİçesi Karabörtlen Köyü’nde tamamladı. Ortaokulu Dalaman'da bitirdi. Nazilli öğretmen okulunu kazanarak 1976 yılında öğrenimine orada devam etti.  Daha sonra okulun öğretmen mezun etme hakkı kaldırılınca okuldan ayrıldı ve Muğla Turgut Reis Lisesi’nden mezun oldu. Yüksek öğrenimini iş durumu nedeniyle bıraktı. 

Askerlik hizmetinden sonra açılan sınavı kazanarak Devlet Hava Meydanları İşletmesi Atatürk Havalimanı'nda itfaiye personeli olarak 4 yıl görev yaptı. Ardından İstanbul Hava Yolları Anonim Şirketi’nde yer hareket personeli olarak 1987 yılına kadar çalıştı.  1987 yılında Dalaman Havalimanı’nda çalışmaya başladı. Zaman içerisinde ekip şefi,  ikram amiri olarak görevine devam etti.

Yeni hizmete açılan Milas- Bodrum Havalimanı’nda istasyon müdürü olarak 1997 ve 1999 yılına kadar çalıştı. Hava yolu şirketinin faaliyetlerini durdurması sonucu Fethiye Göcek Mahallesi’nde  yeni açılan SWISS Otel bünyesinde, personel ve insan kaynakları müdürü görevini emekli oluncaya kadar yürüttü.

Emekli olduktan sonra 10 yıl kendine ait balıkçı teknesi ile balıkçılık yaptı. Aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi Dalaman İlçe Teşkilatı’nda 2015-2019 yılları arasında Dalaman İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. Öncesinde de birçok kez Dalaman İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Şu anda da Zekican Balcı Başkanlığı’nda ki CHP Muğla İl Teşkilatı’nda Yönetim Kurulu Üyesi iken istifa ederek CHP Dalaman Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Evli ve bir kız, bir erkek, 2 çocuk babası.

2818ded9-53fd-4e1e-a7d2-63e76b71eb0a3a1e6cfc-700f-487e-bac9-e21f0dcc85372b3c9db3-e641-4b8c-aabb-3819f63c47da73ada5df-4c5d-4d89-9666-a40385496d43