Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde gerilim yeniden yükseliyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Hocavend ilinde görev yapan Azerbaycan askerlerine yönelik ciddi bir güvenlik ihlali girişimini duyurarak, bölgedeki gerginliği artıran bir olayı gün yüzüne çıkardı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, yasa dışı Ermeni güçlerin, Azerbaycan askerlerine karşı son derece tehlikeli bir provokasyon girişiminde bulunduğu ifade edildi. İddiaya göre, Ermenistan, üzerinde uzaktan kumandalı el yapımı bir bomba bulunan bir köpek Azerbaycan askerlerinin olduğu bölgeye gönderdi.

Azerbaycan askerleri, söz konusu köpeği yakalayarak, üzerindeki bomba düzeneğini etkisiz hale getirmeyi başardı. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamalara şu cümlelere yer verdi:"Belirli Konvansiyonel Silahların Kullanımının Yasaklanması veya Sınırlandırılması Sözleşmesi'nin mayınların, bubi tuzaklarının ve diğer cihazların kullanımına ilişkin yasaklamalar veya kısıtlamalara ilişkin protokolü'ne zıt olan bu eylemi şiddetle kınıyoruz. Hayvanların suikast amacıyla kullanılması ahlak dışı bir eylemdir ve biz bunu terör eylemi olarak değerlendiriyoruz." 

Kaynak: AA