31 Mart 2024 yılında yapılacak olan yerel Seçimler öncesi CHP Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre belediye başkan aday adaylığı ve belediye meclis üyeliği aday adaylığı için başvuru süresi bugün saat 17 itibari ile doldu. 

Ortaca’da 30 yıldan bu yana çiftçilik ve ticaret yapan Orhan Karaçelik aday adaylığı başvurusunun son gününde CHP Ortaca Belediye Aday Adaylığı için başvurusunu ilçe başkanlığına yaptı. CHP Ortaca İlçe Binası’nda gerçekleşen aday adaylığı başvurusu için düzenlenen toplantıya partililer yoğun ilgi gösterdi. 

“AKP İKTİDARININ YANLIŞ POLİTİKALARI HALKI İYİCE YOKSULLAŞTIRMIŞ EMEKLİ, ÇİFTÇİ, ESNAF, İŞÇİ GEÇİNEMEZ OLMUŞTUR”

Aday adaylığı başvurusu sırasında konuşmasına kendisini desteklemeye gelenlere teşekkür ederek başlayan Orhan Karaçelik özgeçmişini anlattı. Genel siyasete de değinen Orhan Karaçelik “Ülkemiz çok zor günler geçirmektedir. AKP iktidarının yanlış politikaları halkı iyice yoksullaştırmış emekli, çiftçi, esnaf, işçi geçinemez olmuştur. Bağımsız yargının yok edildiği, Anayasa Mahkemesi kararlarının yok sayıldığı bir dönemden geçmekteyiz. Bunun yanı sıra liyakatsiz yöneticiler ile ekonomi çökmüş ülke adeta yandaşlara ve cemaatlere teslim edilmiştir.

Ülkemizin genel durumu böyleyken ilçemizde de durum pek farklı değildir. Belediye hizmetleri halka eşit şekilde ulaştırılamadığı gibi turizm ve tarım kenti olan Ortacamız bu sektörlerden hak ettiği payı alamamıştır. Limon üreticileri başta olmak üzere çiftçilik yapan her vatandaş gün geçtikçe artan parasal maliyetler altında ezilmiş, ürünleri değersizleşmiş her şeyden önemlisi geleceğe olan umutları azalmıştır. Bence en önemlisi de budur. İşte bu noktada kuruluş ve kurtuluşun partisi olan CHP’ye daha büyük sorumluluklar düşmektedir” dedi.

“EN BÜYÜK PROJEM İSE EŞİTLİK LİYAKAT VE İNSAN MERKEZLİ HİZMET ANLAYIŞIDIR”

Neden aday adayı olduğunu da aktaran Orhan Karaçelik “Üreticilerin yanında olmak, esnafın elini tutmak, emeği ile geçinen tüm çalışanlar ile onuz onuza yürümek, yöremizde ki üniversiteli gençlerin barınma sorunlarına çare olmak, kadınların istihdamdan daha fazla yararlanması için kısaca birlikte yönetmek için Ortaca Belediye Başkan Aday Adaylığımı açıkladım. 

30 yıldan fazla tarım ve ticaret ile uğraşmaktayım. Üniversite eğitimimi tamamladıktan sonra bir türlü kopamadığım, doğup, büyüdüğüm bu ilçeye hizmet noktasında projelerim ve iddiaların oldu. Bunları daha sonra sizlerle ve kamuoyu ile paylaşacağım. En büyük desteğim siz Ortaca Halkı ve partili yoldaşlarım, en büyük projem ise eşitlik liyakat ve insan merkezli hizmet anlayışıdır. Ortaca’nın sorunlarını hepimiz biliyoruz. İlçemizin tarımdan, turizmden daha fazla pay alması için, tüm sivil toplum kuruluşları, dernekleri, sendikaları, muhtarları, meslek odaları ile iş birliği içerisinde olacağım. Kentimizi hep birlikte yöneteceğiz. Söz yetki ve karar Ortaca Halkı’nındır.

“İŞİMİZ ÇOK YOLUMUZ UZUN”

FOTOĞRAF YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ FOTOĞRAF YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Neden aday adayı olduğunu anlatmaya devam eden Orhan Karaçelik “İşimiz çok yolumuz uzun. Halkçı, toplumcu, katılımcı yerel yönetimler ile kentin sakini, etkin kentsel hizmet üretimi için,  değil sahibi olmak için, kamu yararı odaklı kent planlaması için, insanlık onuruna yaraşır sağlıklı bir çevrede yaşamak için, kent içi ulaşım sorunlarının çözülmesi için, doğal, kültürel mirasın ve kent kimliğinin korunması için, kadınların, çocukların, engellilerin, yaşlı ve yoksulların toplumsal yaşama tam ve eşit yurttaşlar olarak katılımı için, engelsiz kent ortamları için, şeffaf ve denetime açık bir yerel yönetim için Ortaca Belediye Başkanlığı’na aday adayıyım. Tüm bunları Ortaca’da hayata geçirip örnek bir kent oluşturacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Karaçelik konuşmasının sonunda diğer aday adaylarına ve belediye meclis üğyesi aday adaylarına başarılar diledi.

Ortaca Belediye Başkan Aday Adayı Orhan Karaçelik parti binası içerisinde yaptığı açıklamanın ardından kalabalık nedeni ile parti binasına giremeyen partililer için parti binasının bulunduğu iş hanının önünde bir daha açıklama yaptı.