Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Meşelik Mahallesi’ndeki kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda 15 Temmuz 2007’de yangın çıktı. Yangın sonucunda 250 hektar orman alanı ile 30 hektara yakın tarım arazisi ve zeytinlik yok oldu.

Dönemin Muğla Orman Bölge Müdürü ve eski AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, "Ormanlık alanlar ve imar yerleri belli. Kesinlikle iddia ediyorum ki yanan yerler ne 2B kapsamında olacak ne de imara açılacak. Ekim ayında ilk yağmurlarla birlikte tohumlama ve fidan dikimi yaparak yeşillendireceğiz" ifadelerini kullandı.

MİLAS'TA 6 KİŞİNİN YARALANDIĞI SİLAHLI KAVGADA YENİ GELİŞME MİLAS'TA 6 KİŞİNİN YARALANDIĞI SİLAHLI KAVGADA YENİ GELİŞME

Sözcü'nün haberine göre yanan arazinin bir bölümü imara açıldı. Bölgede 2012 yılında La Blanche Island, 2016’da Titanic Deluxe Bodrum ve 2018 yılında da Lujo Bodrum adlı lüks oteller açıldı.

Tapu kayıtlarında orman alanı olarak görünen 25 bin metrekarelik komşu Hazine arazisini Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan tahsis eden Lujo’nun sahibi Serkoç Otelcilik, turistik tesis görünümlü 28 villa inşa etmeye başladı. Büyüklükleri 580 ile 680 metekare arasında değişen deniz manzaralı lüks konutlarda balkonda jakuzi ve güneş yatağı, Isıtılmış özel havuz, özel güneşlenme alanı yer alıyor.

La Blanche Island adlı otelin sahibi Kadir Çankırı, eleştirilerle ilgili, "Biz otelin inşaatını yaparken gerekli ÇED raporlarını aldık. Ruhsatsız veya onaysız hiçbir inşaat yapmadık. Her şey yasalara uygun yürüdü" diye konuştu.

Lujo Otel İdari İşler Müdürü Necmettin Bozan da, "Bu arazi 25 bin metrekare ve Orman Bakanlığı’ndan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na turizm alanı olarak tahsis edildi. Biz de 2021 yılında burayı tahsis olarak aldık" dedi.