MUĞLA YİNE DEPREMLE SARSILDI; PANİK OLUŞTU MUĞLA YİNE DEPREMLE SARSILDI; PANİK OLUŞTU

Köyceğiz Engelliler Derneği Başkanı ve Köyceğiz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Suzan Kara, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle bir yazı kaleme aldı. Kara, ülkemizde engelli ve özel bireylerin karşılaştığı sorunlara değinerek, toplumda daha çok farkındalık oluşturacak etkinlikler düzenlenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Senede Bir Gün Değil, Her Gün!

Suzan Kara, kaleme aldığı mesajında; "Her bireyin toplumda eşit haklara sahip olması gerektiği, bu doğrultuda insan haklarına yönelik toplumdaki engellere kalıcı bir çözüm bulmak istiyoruz. Engelimizden dolayı, eğitim hakkı, sağlık hakkı, iş hakkı ve sosyal haklarımızın elimizden alınmasını, toplumda ötekileştirilen olmak istemiyoruz.

Senede bir gün değil, her gün farkında olunmak istiyoruz. Bugün hala bir eğitim kurumunda bile, özel çocuklarımız yuhalanıp, "bunlar" diye hitap ediliyorsa, malesef ortada kutlanacak bir günün değil, daha çok farkındalık yaratacak günlere ihtiyacımız var demektir. Bizler farkındayız, 3 Aralık toplumun farkında olma, farketme günüdür." ifadelerine yer verdi.