CHP Muğla İl Disiplin Kurulu, Köyceğiz'de 3 dönem boyunca CHP'den aday olarak Belediye Başkanı seçilen Salih Erbay'ı, 31 Mart 2019 Yerel Seçimler sürecinde başka parti adına propaganda yaptığı ve çalışmalarda bulunduğu gerekçesiyle "kesin çıkarma" kararı alarak partiden ihraç edilmesine karar verdi.

Aynı zamanda CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay'ın da babası olan Salih Erbay, Köyceğiz ve CHP'nin bu bölgedeki en güçlü siyasi isimlerinden biriydi. Son olarak 2014 Yerel Seçimlerinde CHP'den Köyceğiz Belediye Başkan Adayı gösterilen Salih Erbay, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde aday gösterilmemiş, yerine Hüseyin Erol aday gösterilmişti. Bu süreçte birçok dedikodu ortaya atılmış ve Salih Erbay'ın başka partilere destek verdiği, CHP'nin rakibi olan adaylar adına gizlice seçim çalışması yürüttüğü konuşulmuştu.

Geçtiğimiz gün toplanan CHP Muğla İl Disiplin Kurulu, disipline sevk edilen Salih Erbay, Özge Erbay, Birdal Uysal ve Mehmet Kemik'ten sözlü savunmalarını aldı. Bu iddialar çerçevesinde, haklarında soruşturma açılan ve tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilen üyelere parti tüzüğü gereğince “kesin çıkarma” cezası verilmesi kararlaştırıldı. 

Partiden ihraç edilmesine karar verilen bir diğer isim, Ortaca ilçesinin bir önceki CHP'li Belediye Başkanı Hasan Karaçelik'in kardeşi Orhan Karaçelik oldu. 

KÖYCEĞİZ’DEKİ BİR EVDE CEPHANELİK ELE GEÇİRİLDİ! KÖYCEĞİZ’DEKİ BİR EVDE CEPHANELİK ELE GEÇİRİLDİ!