Muğla'nın Köyceğiz İlçesinde, Köyceğiz Belediyesi ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde Köyceğiz'de kanatlı hayvanlara yönelik aşı seferberliği başlattı.

Köyceğiz'de yapılacak olan kanatlı hayvanlara yönelik Newcastle aşılama programına, Zeytinalanı Mahallesinde başlandı. Köyceğiz Belediyesi ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile, kanatlı hayvanların aşılama programına alındığını belirten Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan; 



“Yaptığımız protokol kapsamında aşılama çalışması için '50 Bin Doz Aşı Uygulayacağız'. Newcastle hastalığı kanatlıların bulaşıcı, salgın ve öldürücü viral bir hastalığıdır. Hastalık halk arasında tavuk kıran hastalığı olarak bilinir. Hastalık tavukların yanı sıra hindi, kaz, ördek, güvercin ve yabani kanatlılarda da görülür. Korunmak için tedbirler alınmalı, hayvanlara aşı uygulaması yapılmalıdır. Amacımız kırsalda yaşayan yetiştiricilerimizin günlük protein ihtiyacını karşılamaya yönelik sağlıklı kanatlı hayvan yetiştirebilmeleri için ön tedbirler almak. İlçemiz genelinde yaklaşık 50 bin dozluk aşıyı uygulayacağız" ifadelerini kullandı.

GÖREVE GELİR GELMEZ YAPTIĞI İLK İCRAAT ÇOK KONUŞULACAK GÖREVE GELİR GELMEZ YAPTIĞI İLK İCRAAT ÇOK KONUŞULACAK