Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, Köyceğiz Cumhuriyet Meydanı ve Kordon boyunca ayrılan alana kurulan 'Yeni Yıl Pazarı' ilçe ve bölge halkının yoğun katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu. Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan'ın önderliğinde Köyceğiz Belediyesi tarafından organize edilen pazarda, el işi ürünlerini sergileyen ev kadınlarından, çevre il ve ilçelerden gelen birçok zanaatkar satıcı olarak yer aldı. İkinci el eşyalar, figürler, antikalar, kurutulmuş ve konserve gıdalar, baharat ve sabun çeşitleri, el işi elbiseler, takı ve aksesuarlar, ev ve bahçe dekorasyon ürünleri gibi birçok farklı türde ürün geniş pazar alanında vatandaşlarla buluştu.



Yeni yıl münasebetiyle emekçileri ve vatandaşları buluşturma amacı taşıyan pazar sabahın ilk ışıklarından akşam saatlerine kadar yoğunluğunu yitirmedi. Hem satıcıların hem de vatandaşların oldukça memnun kaldığı uygulama hakkın tek olumsuzluk ise pazarın 1 gün ile sınırlı olmasıydı. Vatandaşlar,  bir kaç güne yayılmış şekilde tekrar düzenlenmesini istedi.



Yeni Yıl Pazarı hakkında konuşma yapan Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan; "Her yıl yaptığımız Yeni Yıl Pazarı'na, bu yıl yerli ve yabancı yaklaşık 600 katılımcı katıldı. Bölgemizde, yaklaşık 20 binin üzerinde olan yerli ve yerleşik yabancılar da kurulan Yeni Yıl Pazarı'na rağbet gösteriyor. Köyceğiz kış aylarında büyük bir turizm potansiyeline kavuşuyor. Stant açanların birçoğu yerleşik yabancı. Kendi inançlarına göre çeşitli hediyelikler, yiyecek ve içecekleri stantlarda satışa sunuyorlar.



Yeni Yıl pazarıyla bu hoşgörü ikliminin Köyceğiz’de var olduğunu gösteriyoruz. Yerleşik yabancıların, yerli halkla buluşmasını sağlıyoruz. Köyceğiz Cittaslow Ünvanını aldı. İtalyan temsilcimiz ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Bey’in ve birçok Belediye Başkanımızın katılımıyla geçen hafta Cittaslow Kordinasyon katılımı gerçekleştirdik. Temmuz ayında hem genel kurul yapılacak hem de Cittaslow festivali düzenlemeyi düşünüyoruz. Ben yeni yılda tüm Köyceğiz’lilere, Muğla’lılara ve ülkemize sağlık ve mutluluk getirmesini diler, hava şartları uygun olursa 29 Aralık 2019 2. El Pazarımıza ziyaretçilerimizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

KÖYCEĞİZ’DEKİ BİR EVDE CEPHANELİK ELE GEÇİRİLDİ! KÖYCEĞİZ’DEKİ BİR EVDE CEPHANELİK ELE GEÇİRİLDİ!