15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı doğrultusunda düzenlenen etkinlikler; Köyceğiz İlçe Kaymakamı Hasan Musab Okatan, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, İlçe protokolü, Değerli Şehit Aileleri, Kamu Kurum Personelleri, Sivil Toplum Örgütleri ve Köyceğiz Halkının katılımıyla gerçekleşti.

15 Temmuz etkinlikleri kapsamında ilk program; 15 Temmuz Çarşamba günü Köyceğiz  Merkez Hacı Bey Camiinde öğle namazı öncesinde Şehitler için Mevlid-i Şerif okutulmasıyla başlandı. Şehitler için Mevlid-i Şerif okutulması devamında saat 13:30 ’da Yeni Mahalledeki Şehitlik Mezarlığına ziyarette bulunuldu. Şehitler için Kuran-ı Kerim okundu ve dualar edildi. 

Akşam saat 20.30 da  Köyceğiz Hükümet Konağı önünde başlayan programda sırasıyla; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Dua Edilmesi, Protokol Konuşmaları, Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmaları, Cumhurbaşkanlığı 15 Temmuz Kronoloji Filminin gösterimi, günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunmasıyla birlikte Video ve film gösterilmesi ile Saatler 00.13 gösterdiğinde Hükümet Konağı önünde ve ilçedeki tüm camilerde aynı anda selalar okunmasıyla son buldu.

ESKİSİ YIKILMIŞTI, YENİSİNDE SONA GELİNDİ ESKİSİ YIKILMIŞTI, YENİSİNDE SONA GELİNDİ