Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde ölümlü kazanın yaşandığı kavşakta önlem alınmasını talep eden halk, yol kapattı.

Muğla'dan Fethiye ve Fethiye den Muğla yönüne 1 saat ulaşıma kapanan karayolu, Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu gerekli önlemlerin alınacağı sözünü vermesiyle tekrar ulaşıma açıldı.

KÖYCEĞİZ BELEDİYE BAŞKANI'NIN İLK İCRAATI USTALARI ALARMA GEÇİRDİ KÖYCEĞİZ BELEDİYE BAŞKANI'NIN İLK İCRAATI USTALARI ALARMA GEÇİRDİ

Zeytinalanı Mahallesi cami Kavşağı'nda 18 Temmuz da meydana gelen kazada; 18 yaşındaki Cem Güzel yönetimindeki 48 Z 2376 plakalı motosikletle Erol Kaplan. idaresindeki 48 ABK 491 plakalı hafif ticari araç, çarpıştı. Kazada sürücü Cem Güzel öldü, arkasında yolcu olarak bulunan 13 yaşındaki Kardeşi Çenk Güzel ise ağır yaralandı.
Öte yandan 8 ay içinde söz verilip takılmayan ışık sistemleri yüzüne 6 vatandaş vefat etmiş 9 vatandaşta ağır yaralanmıştı.

Yolun tehlikeli olduğunu ve ölümlü kazaların yaşandığını söyleyen vatandaşlar, bugün saat 13.00'de karayolunu ulaşıma kapattı.Jandarma bölgede önlem aldı, Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu eylem yapan vatandaşlara kolluk kuvvetleri aracılığı ile "Gerekenin yapılması için çalışmalara başladık. Ben sizlere söz veriyorum, konunun takipçisi olacağım. Buraya istediğiniz sinyalizasyonun takılması ve ayrıca keskin olan virajında açılması için gerekli çalışmaları karayollarıyla birlikte en kısa sürede görüşerek çözümünü sağlayacağız" dedi.
Bunun üzerine halk eylemi sonlandırdı. Muğla'dan Fethiye yönüne 1 saat ulaşıma kapanan karayolu tekrar açıldı.

Muğla CHP Millet vekili Burak Erbay, "Bugün burada yaşanan ölümlü kazalar la ilgili olarak bölge halkımız bir eylem düzenlediler bende onların yanında olduğumu göstermek için buradayım. Bölgedeki yetkililerde bu konuda işlemleri başlattı kaza sonrasında buraya uyarıcı olarak bir ışık koydular. Sizlerde gerekli mesajı verdiniz bende bu konuda ne gerekirse yapılması için elimden geleni yapacağım ve bu konunun takipçisi olacağım “dedi

Tanju Satılmış “Bizim fazla bir isteğimiz yok. Şurada bulunan keskin noktanın alınması ve kavşağa sinyalizasyon istiyoruz. Geçtiğimiz hafta yaşanan kazada cem Güzel kardeşimizi toprağa verdik ağır yaralanan Cenk Güzel kardeşimiz de ölüm kalım savaşı veriyor. Verdiğimiz canlar yeter, başka ölüm olmasın" dedi.