TÜRKER İNANOĞLU HAYATINI KAYBETTİ TÜRKER İNANOĞLU HAYATINI KAYBETTİ

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, bu yıl 24. kez düzenlenen Ortaca Tarım, Çevre ve Turizm Festivali 10 Haziran 2019 (dün) tarihinde başladı. Festival'e Muğla Valisi Esengül Civelek'te katıldı. 

Ortaca Belediyesi önünde bir araya gelen Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, İl Jandarma Komutanı Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve ilçe protokolü, Fetih 1453 Metheran Takımı eşliğinde Demokrasi ve Şehitler Meydanı'ndan başlayarak Tuhafiye Pazaryeri'ne kurulan festival alanında son bulan bir kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Açılan dev Türk Bayrağı, vatandaşlar tarafından yürüyüş boyunca taşındı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş oldukça kalabalık ve renkli geçti. Yürüyüş güzergahınca birçok esnaf ve vatandaşımız bol bol video kaydı ve fotoğraf çekti. 

24. Ortaca Tarım, Çevre ve Turizm Festivali'ne Muğla Valisi Esengül Civelek'te katıldı.

Festivale Muğla Valisi Esengül Civelek, Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, İl Jandarma Komutanı Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. Sahneye çıkan ilk isim Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir oldu. Uzundemir, konuşmasına protokol ve vatandaşları selamlayarak başladı. Yoğun geçen seçim sürecinden sonra, böyle bir akşamda vatandaşlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Belediye Başkanı Uzundemir, yerel seçim sonuçları için de vatandaşlara şükranlarını sundu. Ortaca'nın tüm sorunlarını bildiğini, ekibiyle birlikte tüm ihtiyaçları gidermek üzere çeşitli projeler hazırladıklarını ve bu projeleri hayata geçirmeye başladıklarını belirten Belediye Başkanı Uzundemir, Ortaca için çalışmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, "Öncelikle Ortaca'mızda, festivalimizin başlatılmasında emeği geçen, 1989-2004 döneminde ortaca belediye başkanlığı yapmış olan çok kıymetli öğretmenim, Sayın Kemal Şahin'i buradan rahmetle anıyorum." ifadeleri kullandı. Konuşmasına: "Bu festivalin ilk kez gerçekleştirilmesinde öncülük  eden Koray Yalılı'yı, Mehmet Okur'u, Hasan Karaçelik'i, Asım Güneş'i, Nurtekin Aran'ı ve Selam Tımbıl'ı da unutmamak gerekiyor. Aramızdan ayrılanlara Allah'tan rahmet, hayatta olanlara ise sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum." sözleriyle devam etti. Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, belediye başkanlığı görevini henüz 2 ay önce aldıklarını ve bu sebeple eksiklikler ve hatalar olabileceğini, hatalar için de vatandaşların hoşgörüsüne sığındıklarını belirtti.

"Gelecek yıldan itibaren festivallerimiz kentimizin kültürel değerlerini ön plana çıkaratacak."
Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, "Gelecek yıldan itibaren festivallerimiz ağırlıklı olarak kentimizdeki kültürel değerlerin ön plana çıkartıldığı etkinliklerden oluşacaktır." dedi. Kapsayıcı ve birleştirici bir dil kullanan Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, festivallerin bir kentin kültürel bayramı olduğunu, dolayısıyla o kentte yaşayan herkesin bayramı olduğunu vurguladı. Bizleri biz yapan, kardeş olmamızı sağlayan değerleri, hiçbir etnik köken ve dini inanç ayırmadan yaşatmak istediklerini belirtti. Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, son olarak festivale katkıda bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarına, çalışan emekçilere ve sanatçılara teşekkür etti.

Festival açılışında konuşan Muğla Valisi Esengül Civelek, “Eşsiz doğal güzellikleri tarihi kültürel değerleriyle turizmde gözde kent Muğla’mızın Ortaca ilçesinde geleneksel hale getirilen ve bu sene 24. sü gerçekleştirilen Tarım, Çevre ve Turizm Festivalinin amacını uygun başarılı geçmesini temenni ederim. Yerel bir organizasyon olmasına rağmen gerek ilimizden gerekse ilimiz dışından pek çok ziyaretçinin katılımı ile gerçekleştirilen festivalin bölgemizin doğal, yöresel,  kültürel ve turistik değerlerinin ve Ortaca ilçemizin tanıtımına katkı sağlayacağını, festival süresince sosyo ekonomik yaşamda bir canlılık yaratacağını vatandaşlarımızın moral değerlerini yükselteceğini ve tüm festivallerde olduğu gibi kardeşlik, dostluk, birlik beraberlik duygularını pekiştireceğine inanıyorum” dedi.

Konuşmalar sonra, Fetih 1453 Mehteran Takımı coşkulu bir gösteri yaparak çeşitli marşları seslendirdi. Mehteran Takımı'nın gösterisi ilgiyle izlendi. Gecenin bir diğer önemli anı Coşkun Sabah konseri oldu. Vatandaşların yoğun katılımıyla festivalin ilk konseri oldukça keyifli geçti.

17 Haziran'a kadar sürecek olan festival, her gün dolu dolu geçecek. Festival, birçok sanatçıya ve gösteriye ev sahipliği yapacak.