Muğla'nın Dalaman ilçesinde, Dalaman ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlara Tango dersi veren Tango Dalaman, bölgede sosyal aktivite anlamında farklılık yaratıyor. Tango Dalaman'ın yaklaşık 5 aylık bir oluşum olduğunu ifade eden Av. Mihriban Moran Nalbant, "Benim Tangoyla olan alakam yaklaşık 10 yıllık bir süreç. Bizim amacımız bölgemizde bu dansa gönül veren, merak eden insanlara bildiklerimizi aktarmak. Başlangıçta 4-5 kişi olsa başlamamız için yeterli demiştik ancak insanlardaki sosyal aktivite açlığı çok kısa sürede 25-30 kişilik kocaman bir aileye dönüşmemize neden oldu. Dalaman gibi bir ilçede bu sayı çok büyük bir rakam" dedi.

Ailecek Tango'yu sevdiklerini ifade eden Nalbant, eşinin de eğitim verdiğini belirtti. Dalaman bölgesinde insanların sosyal anlamda kapatamadıkları bir boşluk olduğunu ve Tango derslerinin bu anlamda insanların ihtiyacını karşıladığını ifade eden Nalbant, "Dalaman'ın yerli halkından da öğrencilerimizin olmasını isterdik fakat şuan için öğrencilerimiz Dalaman'a Ankara, İstanbul, İzmir gibi farklı illerden göçen, yerleşen insanlar. 

ÜNLÜ OYUNCU TOLGA SAVACI HAYATINI KAYBETTİ ÜNLÜ OYUNCU TOLGA SAVACI HAYATINI KAYBETTİ

En büyük amacımız insanları keyiflendirmek ve insanlara bir hobi edindirmiş olmak. Bu noktada da Tango evrensel bir dans. Dünyanın herhangi bir ülkesinde, dil bilmeseler bile insanlar Tango müziği duyduğu zaman çıkıp dans edebilir. Biz bunu kazandırmak istiyoruz" dedi.

Dalaman'da Tango Festivali düzenlemek istediklerini ifade eden Mihriban Moran Nalbant, bu festivalin hem Dalaman'ın tanıtımına hem de ilçedeki sosyal yaşamın farklı aktivitelerin insanlara gösterilmesi anlamında katkı sağlayacağını düşündüğünü ifade etti. Ancak bu tür bir festival için de destek sağlanması gerektiğini belirten Nalbant gerekli koşullar sağlanırsa, hem dünya çapında hocaların eğitimler verdiği hem de insanlar için eğlenceli bir etkinlik sağlamak istediklerini söyledi.

DALAMAN'DA İLK TANGO GECESİ 7 MART CUMARTESİ GÜNÜ!

Tango Dalaman olarak Dalaman'da bölgenin ilk 'Tango Gecesi'ni düzenleyeceklerini ifade eden Nalbant, Antalya, Eskişehir, Afyon, Marmaris, Datça, Fethiye gibi farklı il ve ilçelerden birçok katılımcının geleceği gecenin Yosun Restoran'da gerçekleşeceğini söyledi. Bölgenin ilk Tango Gecesi olacak etkinlik, 7 Mart Cumartesi günü akşam saat 20:30'da başlayacak.