Web Tekno'nun haberine göre, ekibin yolculuğu, SpaceX tarafından geliştirilen, bir roket ve kapsülle uzaya giden ilk sivil mürettebatın yolculuğundan sadece haftalar sonra gerçekleşecek. Rusya Uzay Ajansı (ROSCOSMOS) ile Pervyi Kanal’ın ortak projesi kapsamında çekilecek “Vyzov” adlı film için özel eğitim alan ekip, uzay yolculuğu öncesi son hazırlıklarını tamamlamak üzere Kazakistan’daki Baykonur Uzay Üssü’ne geldi. Rusya’daki Yuri Gagarin Astronot Hazırlama Merkezi’nde özel eğitim sürecini tamamlayan yönetmen Klim Shipenko ile oyuncu Yulia Peresild, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 12 gün kalacak.

FİLMİN KONUSU NE?


Filmin yönetmen koltuğunda oturacak olan Klim Shipenko, mürettebatın Kazakistan'daki Baykonur kozmodromuna gitmek üzere ayrılmasından önce bir basın toplantısında, "Bu film sıradan bir insanın, uzay araştırmalarıyla hiçbir ilgisi olmayan ve bunu hiç düşünmemiş bir doktorun USS’e seyahat etmesi ve bir kozmonotun hayatını kurtarmasını hikâye ediniyor" dedi.

Ekipteki profesyonel kozmonotlar da filmde yer alacak. Komutan Anton Shkaplerov, "Filmde rol almayacağım ama yine de uzay gibi alışılmadık bir yerde bir filmin nasıl çekildiğini öğrenmem gerekecek" ifadelerini kullanırken filmin başrol oyuncusu Yulia Peresild de kendisinin makyaj sanatçısı ve kostüm tasarımcısı olmayı öğrendiğini söyledi. Peresild sözlerine, "Dünya ile aynı seviyede olmayacak ama elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bunun için hazırız" diyerek devam etti.  

SEKSENLER DİZİSİ OYUNCUSUNDAN ACI HABER! SEKSENLER DİZİSİ OYUNCUSUNDAN ACI HABER!

Ekibin 17 Ekim’de astronot Oleg Noviskyi başkanlığındaki Soyuz MS-18 uzay aracıyla Dünya'ya dönmesi planlanıyor.

Kaynak: WebTekno