ÜNLÜ OYUNCU TOLGA SAVACI HAYATINI KAYBETTİ ÜNLÜ OYUNCU TOLGA SAVACI HAYATINI KAYBETTİ




Muğla'nın marka festivallerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ve bu yıl 5. kez düzenlenen Uluslararası Zurnazen Festivali birbirinden değerli isimleri barındırıyor.

Zurna denince akla gelen şüphesiz ilk isimlerden biri olan Halil Çokyürekli (52), yaptığı çalışmalar ve zurna üzerindeki ustalığı ile sadece Türk müzik tarihine değil, dünya müzik tarihine de şimdiden adını yazdırmayı garantilemiş bir sanatçı. Zurna'nın yaşayan efsanelerinden biri sayılan Çokyürekli, zurna ile bütünleştiği an dinleyenlerin ve kendisini izleme şansına sahip olanların gönlünü feth ediyor. Ege Bölgesi'nin en önemli zurna ustalarından biri olan babası ve doğduğu il olan Manisa'daki önemli ustalardan bir şeyler almaya çalışan Çokyürekli, küçük yaşlardan itibaren zurna ve nefesli çalgılarda geliştirmek için hayatını adamış gerçek bir sanatçı.

Zurnanın sınırlarını zorlayan, klasik müzikten ispanyol ezgilerine hatta caz'a kadar zurnayla yapmadığı müzik türü kalmayan Halil Çokyürekli, insanların zurnaya olan bakışını da değiştirmek adına oldukça önemli işlere imza atıyor.

Avrupa ve Amerika'da solo zurna konserleri veren Çokyürekli, Muğla'da düzenlenen 5. Uluslararası Zurnazen Festivali'nde vatandaşlara müzik ve sanat ziyafeti çekiyor. Festivalin son ayağı olan Fethiye konserinde bugün son kez sahneye çıkacak olan sanatçıya vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor.