Sıradışı bir mekanda, gastronomi tutkunlarının Muğla için hazırladığı tüm listelerde ilk 10 içinde kendine yer alab Süpüroğlu Restoran’da işletmecisi Hüseyin Uçar ile birlikteyiz. Burada asırlık çınar ağaçlarının altında doğal dokuya dokunmadan böylesi bir mekan oluşturmak başlı başına bir beceri istiyor. Ve o nedenle kendinizi adeta cennetten bir köşede hissediyorsunuz. Mekanın hakkını veren bir de mottosu var ki; “lezzetin ve keyifli zamanlarrın ortak noktası.” Burada farklı zaman dilimlerinde değişik servis seçenekleri var. Kahvaltı... Öğle yemeği... Veya akşamın cümbüşü... O halde buyurun sohbete...

Sıra dışı bir atmosfer

Asırlık çınar ağaçlarının arasında doğal dokuyu bozmadan bu güzellikte bir mekan açmış olmaktan duyduğu memnuniyet her sözüne yansıyan başarılı işletmeci  Hüseyin Uçar’a önce bu büyüleyici ambiyansı  nasıl oluşturduklarını sorduk.

“Aslında başlangıçta her şey spontane gelişti. Doğal dokuya hiç dokunmadık. Ve her geleni müşteri gibi değil misafirimiz gibi ağırladık. Gerçi bizim sektörün en önemli handikapı nitelikli servis elemanı azlığı ve zaman zaman biz burada da bunu yaşıyor olsak da minimize ettik ve doğal yaklaşımımız misafirlerimizin daha çok hoşuna gitti. 2018 yılında burayı açmayı planlamıştım. O zamanlar olmadı 2020 yılında ortaklı olarak girdik. Kısa süreli bir ortaklık deneyimi sonrasında tek başıma devam etmeye karar verdim ve öylece yol aldık. Hiç bir zaman para odaklı olmadık. Muğlalıların gönüllerince gelip yemeğini yiyebileceği içkisini yudumlayabileceği ve eğlenebileceği bir yer hayal etmiştik. Bu atmosfer de bunun sonucu.”

Başarının sırrı

İçeri girdiği andan itibaren tüm masaları tek tek dolaşıp selamlamayı alışkanlık haline getiren başarılı işletmeciye göre işin sırrı da burada yatıyor. “Belki bizi biz yapan bu yaklaşımımız olmuştur” diye söze başlayan Uçar, “kent protokolünden isimler de geldiğinde sıradan vatandaş da geldiğinde o ilk temas bizi mutlu ediyor. O nedenle tüm masalara gereken özeni göstermeye çalışıyoruz. Yetişemediğimiz yerde insanlar bizim samimi davranışımızı gördüğü için tolere edebiliyorlar.  Henüz yeni sezona tam olarak giriş yapmadığımız halde şu anda içeride 200’e yakın kişi yemeğini yiyip, güzel zamanlar geçiriyor. Biz burada insan kaybetmek istemiyoruz” sözleri aslında samimiyetini de fazlasıyla hissettiriyordu.

Muhteşem üçlü;  tandır, büryan kebap ve kavurma

Kentin en önemli lezzet duraklarından biri olmalarında mutfağın başarılı şeflerinin hakkını da teslim eden Uçar, “ Süpüroğlu Restoran’ın olmazsa olmazı  tandır, büryan ve kavurmadır.  Yanı sıra Hataylı bir ustamızın elinden çıkan ızgara çeşitleri mutfağımızın öne çıkan ürünleridir. Sabah kahvaltı servisi, öğle yemeği ve akşam yemeği ile misafirlerimize farklı seçenekler var ve en uygun fiyatlarla hizmet veriyoruz. Karşılığını da her gün dolu masalarımızla alıyoruz” derken bilmeyenler için bulundukları konuma ilişkin yol tarifini şu şeklide yaptı.” Biz Muğla kent merkezine girişte Orhanoğlu Mahallesi Karabağlar mevkiindeyiz.”

Yakın gelecekte yeni bir yatırım neden olmasın?

Özellikle okullar tatil olduktan sonra şehir dışından, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa gibi şehirlerden gelen çok sayıda misafir ağırladıklarını ifade eden başarılı işletmeci, “bir zaman sonra  şehir dışından gelen misafirlerimiz için bungalov tarzı konaklama olanağı sunmak istiyoruz. Ama bu anlamda ekonomik koşullar devreye giriyor. Bu yayla havasını herkesin tatmasını çok istiyoruz ve bu konuda ilerleyen zamanlarda yatırım yapma fikrimiz var” sözleriyle yakın geleceğe işaret etti.