Fırıncı Fatih Mermerdaş, önceki sene İstanbul Tuzla’da komşusu Hüseyin Meriç'i darbeden ve 43 gün cezaevinde kalmasının ardından serbest bırakılan Halil Sezai'ye tepki göstermek amacıyla Facebook'tan paylaşımda bulundu. Halil Sezai, kendisine hakaret ettiği sebebi ile Fatih Mermerdaş'tan şikayetçi oldu. Arabuluculuk kapsamında olan dosya üzerinde taraflar uzlaşamadı.

SURVİVOR'DAN ÇEKİLEN SAHRA'DAN OLAY SÖZLER SURVİVOR'DAN ÇEKİLEN SAHRA'DAN OLAY SÖZLER


Dosyayı inceleyen Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, Fatih Mermerdaş hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Halil Sezai'nin müşteki Mermerdaş'tan kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle şikayetçi olduğu aktarılan iddianamede, ’Şüphelinin Facebook isimli sosyal medya hesabından şikayetçiyi kastederek hakaret ettiği ve bu suretle üzerine atılı suçu işlediği anlaşılmaktadır" ifadeleri kullanıldı. Hazırlanan iddianame Bakırköy 20’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.


’YİNE OLSA YİNE YAPARIM'


Söylediklerinin arkasında durduğunu belirten Fatih Mermerdaş, "Bu şahıs, babası yaşında, kendisini savunamayacak durumdaki yaşlı adamı dövmüştür. Ben vicdanen rahatsız oldum. Bu yaptığım paylaşımın hakaret olduğunu düşünmüyorum. Yine olsa yine yaparım. O an aklıma ’Zulmün karşısında sessiz kalan dilsiz şeytandır’ sözü geldi. Ben de dayanamadım. Görüntü bana dokundu. Bir yorum yapmak zorunda kaldım. Bu kelimeden dolayı o kişiyle mahkemelik oldum. Ben uzlaşma teklifini kabul ettim. Ancak karşı taraf uzlaşmayı kabul etmedi. Mahkemelik olduk. Karşı taraf davayı sürdürmekte kararlı" şeklinde konuştu.
 

Kaynak: T24