Marmaris'te dalış turizmine yoğun ilgi!
Marmaris, berrak denizi ve zengin su altı dünyasıyla bu yaz da dalış tutkunlarının gözdesi oldu.
Muğla’nın gözde tatil beldelerinden Marmaris, sadece denizi ve plajlarıyla değil, zengin su altı dünyasıyla da ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor.
36 yıllık dalış eğitmeni Engin Güner, sezonla ilgili değerlendirmesinde, "Açık konuşmak gerekirse, bu sezonu yerli turist sayesinde geçirdik. Şu an turlarımıza katılan 10 kişiden 7’si yerli. Türklerden çok büyük bir ilgi görüyoruz" ifadelerini kullandı.
12 YAŞ ÜZERİ HERKES KATILABİLİYOR
Herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan 12 yaş ve üzeri bireylerin dalış yapabileceğini belirten Güner, özellikle ilk kez dalış deneyimi yaşamak isteyenler için tanıtım dalışları düzenlediklerini belirtti. "Katılımcılara teknede teorik eğitim veriyoruz. Ardından 15 dakikalık su altı deneyimi sunuyoruz. Bu süreç tamamen kontrollü ve güvenli şekilde gerçekleşiyor" dedi.
Fakat bazı sağlık durumlarının dalışa engel olabileceğine de dikkat çeken Güner, kalp hastalığı, epilepsi, astım ve ciddi solunum rahatsızlıkları olan bireylerin doktor raporu olmadan dalış yapamayacağını söyledi.
MARMARİS SULARI GÜVENLİ, KÖPEK BALIĞI YOK
Dalış eğitmeni Evrim Güner ise Marmaris’te 15-16 farklı dalış noktası olduğunu ve her seviyeye uygun alanlar bulunduğunu ifade etti. "Acemiler için ideal noktaların yanı sıra mağaralar, batıklar ve balıkların yoğun olduğu özel bölgeler var. Haritaları biz çizdik, turlarımızı buna göre planlıyoruz" dedi.
Güner ayrıca, özellikle ilk kez dalış yapacak kişilerin taşıdığı yaygın endişeye de açıklık getirerek, "Marmaris'te köpek balığı yok, deniz son derece güvenli. Korkulacak bir durum söz konusu değil" şeklinde konuştu.
Bakmadan Geçme





