Marmaris ilçesinde darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuzda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bulunduğu ve ayrılmasının hemen ardından saldırı altına alınan 5 yıldızlı otel termal su ile şifa kaynağı oldu. Muğla ilinin Marmaris ilçesinde 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı ve Erdoğan'ın ayrılmasından kısa bir süre sonra saldırıda bulunulan 5 yıldızlı otel 2 kapalı 1 açık olmak üzere toplamda 3 adet termal havuz ile şifa dağıtıyor. Lüks dizaynıyla zengin Arap ve Avrupalı turistlere hizmet etmeyi planlayan otel, havuz ve odalar için hala çalıştıklarını belirtti.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı iş insanı Serkan Yazıcı'nın sahibi olduğu otel (Grand Yazıcı Turban) 15 Temmuz Darbe girişimi gecesinin en yakın tanıklarından ve çevredeki şifalı su kaynaklarını da hizmete alarak termal konaklama tesisine dönüştürüldü. Marmaris'in ilk termal tesisi ünvanını da alan otel Club Turban Termal olarak adını değiştirdi. Ayrıca 12 ay boyunca açık tutulacağı ve doğal kaynaklardan şifa arayanlara ev sahipliği yapan otelde mitolojide Hemithea'nın güzellik kaynağı olarak geçen şifalı suyun bulunduğu 3 havuz olduğu da belirtildi. Otelin bir çok yerinde bu şifalı suyun faydalarının yazılı olduğu panolar da eklendi. Otelin yer altın katında da şifalı su bulunan havuz, kişiye özel havuz ve tesislerin yapılması için gereken çalışmalar devam etmektedir.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi zengin Arap ve Avrupalı turistlerin ihtiyaçlarına göre lüx dizaynı yapılan ve yapılmakta olan bu alanlar 2019 sezonunda 3 bin kişiye aynı anda hizmet verebilecek.  Jeotermal bölüm tamamen tamamlandığında ise resmi açılışı yapılacak olduğu öğrenildi.  Ayrıca geçtiğimiz aylarda otelde bürokrat, işadamı ve sanatçıların ağırlanıldığı ve memnun kaldıkları da edinilen bilgiler arasında yer almaktadır.

MUĞLA'DA ‘ÇETEBELİ’ ÖRGÜTÜNE OPERASYON MUĞLA'DA ‘ÇETEBELİ’ ÖRGÜTÜNE OPERASYON