Muğla’nın Marmaris ilçesinde Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MİYC) tarafından düzenlenen 30. Marmaris Uluslararası Yarış Haftası'nda son gün yarışı rüzgarın verimli olmaması nedeni ile gerçekleştirilemedi. Klasik etapta yapılması planlanan yarışmanın iptal olması ile son 3 yarış sonuçları değerlendirildi ve dereceye girenler kupaya layık görüldü.

Söz konusu yarış haftasına 13 değişik ülkeden 124 yat ile Bin 105 yelkenci katıldı. Yelkenciler, 3 gün boyunca 1. yarış (Netsel Marina) ve 2. yarış (Netsel Marina) da koy içi-koy dışı açık denizde mücadele verdi. Yarışmacılar önceden yerleştirilmiş şamandıraların etrafından dolaşarak bitiş noktasına ulaşmaya çalıştılar.

RÜZGÂR, ŞAMPİYONLARI SEVİNDİRDİ RÜZGÂR, ŞAMPİYONLARI SEVİNDİRDİ

Sekiz yarış yapılması planlanan ve toplamda 5 gün süren organizasyonda son gün iptali nedeniyle 7 yarış yapıldı. Tekneler son gün "MIYC Klasik Rota" olarak adlandırılan parkurda hep birlikte yarışacaktı.

Yarışmanın tüm parkurlarında kazanan ekipler kupalarını düzenlenen törenle aldı. Yarış haftasında 12 kategoride yarışan yatlar, 7 IRC sınıfında 5 de IRC Charter sınıfında mücadele etti. Yarış haftası boyunca yapılan yarışlar sonucunda, sınıflarına göre ilk sırayı alan yatlar, kaptanları ve ülkeleri şöyle:

IRC1 Division: Matrak2-Orhan Özdaş (Türkiye)

IRC2 Division: St.Anna-Vlas Kadetov (Rusya)

IRC3 Division: Ghost Rider-Sergei Musikhin (Rusya)

IRC4 Division: Symfony-Timakov Anton (Rusya)

IRC5 Division: Ada Sailor-Ali Öztürk (Türkiye)

IRC6 Division: Lettland-İgor Bukovskis (Letonya)

IRC7 Division: Clavella-Leo Kolff (Hollanda)

IRCCHR1 Division: Gökova3-Valentin Nikolov (Bulgaristan)

IRCCHR2 Division: Loreley-Aleksei İvanov (Rusya)

IRCCHR3 Division: Mymoon-Budykho Aleksandr (Rusya)

IRCCHR4 Division: Hide Away-Mikhail Tekuchev (Rusya)

IRCCHR5 Division: Kaçamak-Ali Toker (Türkiye)