İngiltere'de düzenlenen WTM Londra Turizm fuarına Marmaris adına ziyarete giden Muğla ilinin Marmaris ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Marmaris esnaf ve işletmecilerine mektup yazdı. Mektubunda 2020 sezonunu erken açmayı hedefleyediğini belirten Oktay “Biz erken getirsek bile gelen turist kalacak otel, yemek yiyecek restoran, alışveriş yapacak mağaza bulamazsa yapılan çalışmanın da bir anlamı olmayacaktır. 15 Marta kadar hazırlığınızı tamamlayıp Nisan ayında sezonu açalım” diye konuştu.

Başkan Oktay yeni sezonla ilgili sözleriyle 2020 yılı için ilk adımı attı ve söz konusu mektup zabıta ekipleri tarafından dağıtılmaya başlandı.

Esnafa keyifli, yorucu, bir o kadar da zorlu bir turizm sezonunu geride bıraktıklarını söyleyen Oktay, "Neredeyse sorunsuz bir biçimde sezonu tamamladık. Bunun için hepinize katkılarınızdan ötürü tek tek teşekkür ediyorum. Yaptığımız uluslararası görüşmeler neticesinde 2020 sezonuyla ilgili olumlu adımları daha şimdiden attık” diye seslenen Oktay, “2020 yılı itibariyle de sezonu daha erken açmanın gayreti içinde olacağız. Tabi ki bu noktada en büyük destekçimiz işletmecilerimiz ve esnafımız olacak. Getirdiğimiz turist kalacak otel, yemek yiyecek restoran, alışveriş yapacak mağaza bulamazsa yapılan çalışmanın da bir anlamı olmayacaktır” ifadesinde bulundu.

MARMARİS'TE ANNE DEHŞETİ! SEVGİLİSİYLE BİRLİKTE KABUSU YAŞATTILAR MARMARİS'TE ANNE DEHŞETİ! SEVGİLİSİYLE BİRLİKTE KABUSU YAŞATTILAR

Oktay “Marmaris; temiz havası, uzun aylara yayılan sıcak mevsimi, denizi, doğası ile Türkiye'nin gözbebeği. Buradaki turizm potansiyelini 6 aya sıkıştırmak tek kelime ile Marmaris'e haksızlık etmek olacaktır. Biz gerek yur tiçi gerekse yurt dışındaki tüm görüşmelerimizde turizm sezonunu 8-9 aya çıkarmak hatta tüm yıla yaymak üzere çalışmalar yapıyoruz. Bu nedenle esnafın 15 Marta kadar tamir, tadilat, inşaat gibi tüm hazırlıklarınızı tamamlayıp en geç Nisan ayı itibariyle sezonu açması gerekiyor."  diyerek ilçenin en iyi noktaya getirilmesi için tüm paydaşlarla birlikte çalışılacağına yönelik inancının tam olduğunu sözlerine ekledi.