Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yerleşkesi Marmaris’te bulunan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile bir araya geldiği kahvaltıda öğrenci kulübü üyelerini ağırladı.
Türkiye’nin değişik şehirlerinden Marmaris’e üniversite eğitimi almak için gelen öğrencilere Oktay, yurt müjdesi verdi. Barınma ile ilgili sıkıntıların farkında olduklarını söyleyen Oktay, “Tabi ki barınmayla ilgili tüm sorunu çözmek isteriz. Ancak belediye olarak bizim de olanaklarımız ortada. Ama şimdilik 50-60 kız öğrencinin barınabileceği yurt projesiyle ilgili neredeyse sona geldik. Birkaç ay sonra temelini atabileceğiz. Bu sene mezun olacak olanlar belki yararlanamayacak ama sizden sonra gelen öğrencilerimiz için büyük bir rahatlık olacak. Sonrasında başka yurtlar yapmak için de çalışmalarımız olacak” diye konuştu.

“AVUKAT OLMADAN ADİL YARGILAMA OLMAZ” “AVUKAT OLMADAN ADİL YARGILAMA OLMAZ”

Oktay, yeni bir spor tesisinin yapıldığını, imar planlarının çıkmasının ardından da yeni bir kültür merkezi için çalışmalara başlayacaklarını ifade ederek “Sizlerin sanatla ve sporla iç içe bir öğrencilik hayatı geçirmenizi istiyorum. Tabi ki spor salonları önemli bir ihtiyaç ama Marmaris’in her yerinde spor yapabilirsiniz. Yüzerek, sahilde yürüyerek, doğa yürüyüşleri yaparak, bisiklet turu düzenleyerek, köyleri dolaşarak Marmaris’in güzelliklerini yaşayabilirsiniz” dedi. “Belediye olarak sizlere elimizden gelen desteği veririz” diyen Oktay, öğrencilerin ‘birlikte yürüyüş yapalım’ teklifine olumlu yanıt verdi.

Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın davetinden çok memnun olan öğrenciler de taleplerini ve yaşanılan sıkıntıları anlattı. Özellikle barınma konusunda büyük sorun yaşandığını söyleyen öğrenciler, “Belediye Başkanımızın enerjisi ve güler yüzü bizi çok etkiledi. Bizi anlayan ve sorunlarımıza çözüm bulmak için çaba gösteren bir başkanımız olduğu için çok şanslıyız” ifadesinde bulundular.