Ekolojik Mücadele Komitesi temsilen Ufuk Beytekin tarafından okunan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Bilindiği üzere Marmaris Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerinden Halime Şaman ve Arzu Alper, Muğla 2.İdare Mahkemesi’nde Marmaris Belediyesi’ne, Kızılbük Thermal Wellness Resort Otel/Devre mülk projesi için düzenlediği İmar Durum Belgesi ile 56 adet yapı ruhsatının iptali talepli dava açmıştı. Bu davada Marmaris Belediyesi mahkemenin 28.01.2022 tarihli ara kararına verdiği cevapla; 14.04.2021 ve 16.04.2021 tarihinde düzenlenip onay verdikleri ruhsatları 24.05.2021 tarihinde iptal ederek ilgili firmaya bildirdiklerini ve daha sonra ilgili parsele ait 16 adet yapı ruhsatını 28.10.2021 tarihinde, 1 adetini ise 04.01.2022 tarihinde düzenleyip onaylayarak ilgili firmaya beyan ettiğini ifade etmiştir. Marmaris Belediyesi Başkanlığının İdare Mahkemesine vermiş olduğu bu cevap 24.05.2021 ile 28.10.2021 tarihleri arasında inşaat faaliyetlerinin ruhsatsız ve kaçak olarak sürdürüldüğü anlamını taşımaktadır."

İNŞAATLARIN DEVAMINA GÖZ YUMULDU"

"Bu tarihler arasında inşaatın kaçak olarak devam ettiğini, Marmaris Belediyesi’ne 28.08.2021 tarihli “Kızılbük GYO tarafından inşaat yasağı ihlali nedeniyle” verilen dilekçe, Muğla Valiliği’ne 27.09.2021 tarihinde “Kızılbük GYO tarafından inşaat yasağı ihlali nedeniyle” verilen dilekçe, Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı’na 2021/5885 ve 2021/6239 soruşturma nolu şikâyet başvuruları ile Sinpaş GYO A.Ş./Kızılbük GYO A.Ş. ye ait https://sinpaskizilbuk.com/galeri web adresinde de yer alan Mayıs, Haziran, Eylül, Ekim aylarına ait videolar ile fotoğraflardan, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’ne verilen 09.09.2021 tarihli dilekçe ile tespit etmek mümkündür.

Bu tespit aynı zamanda inşaat ruhsatlarının iptal edilip sonra yeniden verildiği tarihler arasında inşaatı durdurmakla görevli kamu görevlileri ve yöneticilerini de yasal olarak bağlar. Marmaris Belediyesi İmar Müdürü, Marmaris Belediyesi İmardan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı, Marmaris Belediye Başkanı kaçak ve ruhsatsız inşaat faaliyetlerinin durdurulmuş olmamasından dolayı sorumludurlar. Çünkü ilgili makamlar inşaat ruhsatlarının iptalinin ardından inşaat tespit tutanağı düzenlememiş, inşaatların devamına göz yummuş ve görevlerini kötüye kullanmışlardır."

"GÖREVİ İHMAL KABUL EDİLEMEZ"

"Belediye Başkanlığı gibi kamuya hizmetle yükümlü ve seçimle yönetimleri belirlenen sorumluluk makamlarının yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri her şeyden önce ilgili beldenin sakinlerine, seçimlerde oy talep ettikleri halka karşı sorumluluklarının gereğidir. Bu makamlar kamu yararının ve yöre insanın çıkarlarını gözetmenin, doğaya ve çevreye karşı duyarlı ve çocuklarımızın geleceğini düşünerek karar vermenin çok önemli olduğu makamlardır. Bu makamlarda görev yürüten yöneticilerin yasalara, kamu yararına ve bölge insanın onayına öncelik vermeleri gerekmektedir. Oysaki yaşadığımız örnekte maalesef bir sermaye grubunun çıkarları kamu yararının önünde tutulmuştur.

Bir tarafta el değmemiş ve ekolojik devamlılık açısından korunması beklenen koylarımız, öbür tarafta turizm gelirlerini artırmak adına yöre halkının refahından çok belli bir sermaye grubunun karını gözeterek hareket edenler dururken toplumun çıkarını gözetmesi beklenen yöneticilerin görevlerini ihmali kabul edilebilir bir durum değildir."

"ÇEVRESEL YIKIMIN SİYASİ SORUMLULUĞUNU HALKA KARŞI VERECEKLER"

MARMARİS'TE ERİĞİ YABANCI DEĞİL YERLİ TERCİH EDİYOR MARMARİS'TE ERİĞİ YABANCI DEĞİL YERLİ TERCİH EDİYOR

"Marmaris Belediye Başkanlığının ilgili makamlarını meşgul edenler Sinpaş GYO’nun kaçak inşaat yapımına göz yumarak neden oldukları çevresel yıkımın siyasi sorumluluğunu elbette sorumlusu oldukları halka karşı günü geldiğinde vereceklerdir.

Ancak siyasi sorumluluk yanında sahip oldukları yasal sorumluluktan da kaçamayacaklar. Bizler çevreye, insana ve emeğe saygı göstermeyi öncelik edinenler, toplumun çıkarını sermaye gruplarının üstünde görenler, kamusal sorumluluğun kişisel çıkarlar bir kenara bırakarak yürütülmesi gerektiğine inananlar olarak bugün burada yurttaşlık sorumluluğumuzu bir kez daha yerine getirmek için toplandık.

Marmaris Belediyesi İmar Müdürü, Marmaris Belediyesi İmardan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı, Marmaris Belediye Başkanı hakkında görevlerini kötüye kullanmaktan kamu davası açılması için suç duyurusunda bulunuyoruz.

Bu vesileyle buradan Marmarislilere bir kere daha seslenmek istiyoruz. Bu güzel koylar bizim, bu ormanlar bizim, bu temiz hava bizim. Yani bu güzelim memleket bizim. Gelin geleceğimiz için, güzel yurdumuz için Marmaris’in bağrına saplanan bu Sinpaş hançerini birlikte çıkaralım. Gelin bu hançerin bağrımıza saplanmasına göz yumanlara halk olduğumuzu, her söylenene boyun eğmeyeceğimizi gösterelim. Yurdumuza sahip çıkalım ve kamuya karşı sorumluluğu olanlara asıl işlerinin ne olduğunu hatırlatalım."

Kaynak: AltarZeyhan