MARMARİS’TE MERHUM BAŞKANLAR UNUTULMADI MARMARİS’TE MERHUM BAŞKANLAR UNUTULMADI

Marmaris Belediyesi son günlerde sıkça paylaşılan ve tepkilere neden olan gürültü yapmaması için ağzı bağlanan köpeklerle ilgili fotoğraflar ve yorumlar kapsamında bir duyuru yayımladı. Özellikle sosyal medya platformları üzerinden paylaşılan "Kamuoyuna Saygıyla Duyururuz!" başlıklı yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde sosyal medyada gürültü yapmaması için ağzı bağlanan köpeklerle ilgili fotoğraflar ve yorumlar yapılmaktadır. Bu üzücü görüntüler bizi de derinden yaralamıştır. Öncelikli olarak şunu açıklama gereği duyuyoruz; bazı paylaşımlarda köpeklerin belediyemizin geçici hayvan bakımevinde olduğu iddia edilmiştir. 

Barınağımızda böyle insanlık dışı bir müdahalenin yapılacağını akla getirmek bile abesle iştigaldir. Bakımevimizde kalan can dostlarımız gayet rahat ve hijyenik koşullarda yaşamlarını sürdürmektedir. 

Sahipli köpeklerle ilgili olarak 5199 sayılı kanun hükümlerini denetim, uygulama ve müdahale yetkisi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ndedir. Belediye olarak yaşanan vahim durumdan haberimiz olduğu an harekete geçtik ve yetkili birimlerle görüşmeler yaptık. İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, söz konusu duruma müdahale edileceğini iletti. Belediye olarak biz gerekli görüldüğü takdirde kendilerine araç ve personel desteği vereceğiz.

Hayvanların el konulması gibi bir durum söz konusu olursa bakımları Belediyemiz Geçici Hayvan Bakımevi'nde üstlenilecektir. Şunu belirtmek gerekir ki gerek belediye olarak bizler gerekese diğer kurumlar, ilçemizde hiçbir canlının canının yanmasına müsaade etmeyiz.

Vatandaşlarımızın hassasiyeti için tekrar teşekkür eder, kamuoyunun bilgisine sunarız."

Belediyenin söz konusu duyurusuna gelen yorumlarda ise barınağı hijyenik bulan vatandaşların yanı sıra daha iyi koşullara sahip olması gerektiğini savunan paylaşımlar da dikkat çekti.