İktidarın sırtını sıvazladığı sermaye grupları hem doğayı talan ediyorlar hem de halkın karşı çıkışlarını engellemeye çalışıyorlar. Muğla’nın Marmaris ilçesinde Sinpaş GYO A.Ş. ve Kızılbük GYO A.Ş. şirketleri, yapmak istedikleri otel projesine karşı çıkan ekolojist Halime Şaman hakkında “haksız rekabet” davası açtılar.

İlk duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 5’inci Ticaret Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Halime Şaman ve avukatının yanı sıra şirket avukatları da katıldı. Proje hakkındaki “ÇED gerekli değildir” kararından sonra dava açtıklarını ve şirket hakkındaki bilgileri kamuoyuyla paylaştığını söyleyen Şaman, paylaştığı bilgiler yanlış ve hata varsa bunun sorumlusunun şirket yetkilileri olduğunu dile getirdi. Açık kaynak ve davacı tarafın belgelerine dayanarak açıklama yaptığını söyleyen Şaman, “Marmaris Belediyesi Kent Konseyi’nin Çevre Komisyonu Sözcüsüyüm. Bundan kaynaklı kamu hizmetimden dolayı bu hususları halkla paylaşmam gerekiyordu. 2 dev gayrimenkul firmasıyla nasıl haksız rekabet edebilirim. Yaptığım her şeyi kamu hizmeti amacıyla yaptım” dedi. 

Şaman’ın avukatı da yapılan açıklamaların ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirterek bu davanın amacının Şaman’ı susturmak olduğunu vurgulayarak susmayacaklarını vurguladı. Mahkeme heyeti belgelerin incelenmesine karar vererek, davayı 8 Mart 2022’ye erteledi.

MARMARİS'TE ERİĞİ YABANCI DEĞİL YERLİ TERCİH EDİYOR MARMARİS'TE ERİĞİ YABANCI DEĞİL YERLİ TERCİH EDİYOR

Kaynak: YeniYasam