Muğla'nın Marmaris ilçesinde 3 gün boyunca, üretime ve ekolojiye dayalı şehir kimliğini geliştirmek amacıyla 'EcoFest' etkinliği düzenlendi.

Marmaris Belediyesi tarafından düzenlenen 'EcoFest' için ilçede çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu kapsamda şehir meydanından Ada Ağzı mevkisindeki Burunucu Macera Parkı'na kadar yürüyüş düzenlendi. Vatandaşlar yürüyüşe yoğun katılım gösterdi.

Macera Parkı'nda kurulan 50 ayrı standda atık ve organik malzemelerle yapılan çeşitli eşyalar sergilendi. Atık metallerden yapılmış hayvan ve doğa figürü eserler ilgi çekti. Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA), Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı(ÇEVKO) ve Marmaris Tohum Derneği üyeleri, çocuklara doğanın korunması için bilgilendirmede bulundu.



11 YAŞINDAKİ AKTİVİST İKLİM DEĞİLİKLİĞİ PANELİNDE KONUŞTU

Denizaltı çalışmalarıyla tanınan ünlü belgeselci Savaş Karakaş, deniz kirliliğiyle ilgili söyleşi gerçekleştirdi. Aktivist 11 yaşındaki Deniz Çevikus ise, iklim değişimiyle ilgili panelde konuştu. Ulaşım konusunda Türkiye'nin önde gelen bilim insanlarından Prof. Dr. Erhan Öncü, sürdürülebilir ulaşım, uzmanların katıldığı tarım panelleri, Marmaris çam balıyla ilgili vatandaşları bilgilendirdi.



ECOFEST KENT VİZYONUMUZUN VİTRİNİ NİTELİĞİNDE

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, "Bu yıl ilkini düzenlediğimiz EcoFest, bir festival değil. Arkasında yatan çok daha kapsamlı, üretime ve ekolojiye dayalı bir kent vizyonunun vitrini niteliği taşıyor. Doğal zenginlikleri ve değerleri yansıtan festivalimizi önümüzdeki yıllarda uluslararası haline getirmeyi planlıyoruz" dedi.

RÜZGÂR, ŞAMPİYONLARI SEVİNDİRDİ RÜZGÂR, ŞAMPİYONLARI SEVİNDİRDİ