Muğla'nın Marmaris ilçesinde ebeveynlere çocuk istismarı konusunda bir seminer verildi. Seminerde konunun uzmanları çocuk istismarına ilişkin sunumlar gerçekleştirildi.

Konunun muhatabı olan tüm taraflarının katıldığı söz konusu seminerde Muğla Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, çocuk istismarı konusunda izlenen emniyet süreci ve yaşanan olaylar hakkında bilgi verdi. Rehber ve Psikolojik Danışman Tuğba Korkmaz, mahremiyet eğitimi ve kişisel sınırlara saygı konusundaki çalışmalarını izleyicilere aktardı.

TEKNE TURUNA KATILMIŞTI, DENİZDE KALBİNE YENİLDİ TEKNE TURUNA KATILMIŞTI, DENİZDE KALBİNE YENİLDİ


Psikolog Merve Tombul, ergenlik dönemini anlatarak cinsel istismara uğrayan çocukların başlarına gelenleri neden dile getiremediklerine ilişkin farkındalık yaratan bir sunum gerçekleştirdi. Konunun hukuki yönünü Avukat Berna Vildan Şener ele aldı ve cinsel istismarın Türk hukuk sistemi içerisindeki yeri, suçlarla mücadele ve sonrasını anlattı.

Sosyolog Zuhal Güven ise kültür, örf ve adetlerin cinsel iletişim ve gelişimi nasıl etkilediğini ifade etti. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çocuk Hakları Koruma, Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sergender Sezer ise Muğla genelinde çocuk istismarına yönelik istatistiki bilgileri paylaştı.