Muğla'nın Marmaris ilçesinde yazın artan nüfusla birlikte, sokakta çalışan ya da çalıştırılan çocuk sayısında da artış gözleniyor.

Konuyla ilgili Muğla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Menteşe Sosyal Hizmet Merkezi, Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ortak çalışma yürütüyor. Bu kapsamda geçtiğimiz haftasonu ilçede bulunan işlek noktalarda denetim yapan ekipler, önce küçük yaşta sokakta çalışan çocukları tespit etti. Çocuklara uyarılarda bulunan görevliler daha sonra telefonla çocukların ailelerine ulaştı. Aileler çocukların sokakta çalışmaması konusunda uyarıldı.

Yetkililer çalışmalarla ilgili bilgi vererek; "Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri olarak; özellikle yaz aylarında artan, kayıt dışı ve küçük yaştaki çocukların çalıştırılması ile ilgili mücadele kapsamında ilgili kurumlarla rutin uygulamalar yapıyoruz. Birebir görüşmelerde ailelere ulaşarak, uyarılarımızı yapıyoruz ve çocukları ailelerine teslim ediyoruz. Devamında aynı şekilde tespit ettiğimizde; Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bilgi veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmalar sonucunda, çocuğun ihmali veya şiddet, istismar gibi durumlar söz konusu ise sosyal hizmet modelleri gözden geçiriliyor veya kurum bakımı alternatifini değerlendiriliyor.

SAHİL YOLUNDA GÜVENLİK ONLARA EMANET SAHİL YOLUNDA GÜVENLİK ONLARA EMANET