MARMARİS'TE ANNE DEHŞETİ! SEVGİLİSİYLE BİRLİKTE KABUSU YAŞATTILAR MARMARİS'TE ANNE DEHŞETİ! SEVGİLİSİYLE BİRLİKTE KABUSU YAŞATTILAR

AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen ve AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Uslu Töredi, Sma Tip 2 hastası Ayaz bebeği ve ailesini ziyaret ederek destek sözü verdi.

Ayaz bebeğin annesi Mehtap Ünen ziyarette yaptığı açıklamada, "1 Temmuz 2019 doğumlu oğlum Ayaz'a sekiz buçuk aylıkken bu hastalığın teşhisi konuldu. Şu an 17aylık ve tek başına oturamıyor, emekleyemiyor, ayakta duramıyor. Devletimiz fiyatı 73 bin euro olan omurilikten verilen iğneyi karşılıyor. İlaç her 4 ayda bir veriliyor. Ama kesin kurtuluş gen tedavisi 2 milyon 400 bin dolar. Hastalığı durdurmak için şimdiye kadar 4 doz spinraza tedavisi aldı. Amerika'da yapılan zolgensma gen tedavisini iki yaşından önce alması gerekiyor.

Amerika'da yapılan bu tedavi iki yaşına kadar yapılmakta, sonrasında yapılamamaktadır. Yüzde doksan beş iyileşme sağlıyor. Oğlum Ayaz’ında biran önce bu tedaviyi alması gerekmektedir.’’ diyerek yardım çağrısında bulundu. Aile “@Ayazbebek2019” adlı instagram sosyal medya hesabından kampanyayı yürütüyor.

Ak Parti İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen ise “Bizler zor zamanlarda birbirine kenetlenen koca bir aileyiz. Yardımsever vatandaşlarımızdan, özellikle AK Partili gönül dostlarımızdan Ayaz bebeğimizin bu yardım çağrısına kayıtsız kalmamalarını rica ediyoruz" diyerek destek çağrısında bulundu.

Kaynak: İHA