Marmaris’te bazı mahallelerde içme suyu ilgili çalışmalar yapıldığını, Büyükşehir Belediyesinin başvurduğu takdirde 8 Milyon Euro’luk kredi desteğinin hazır olduğunun bilgisini veren Kadem Mete "İçme suyu alt yapı çalışmaları için gereken projeler ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanımızla yaptığımız görüşmelerde kendisinin ilettiği proje çerçevesinde 8 Milyon Euro gerektiğini belirtti. Bakanımız ve Milletvekilimiz Yelda Erol Gökcan’ın da desteklediği projede 4 Milyon Euro Belediye için kredi ve 4 Milyon Euro da devlet olarak kefil olduğumuz kredi işleminin hazır olduğunu belirttik. Başvurdukları takdirde bu para hazır ‘’ dedi.

"ARICILARA 648 TON ŞEKER VERİLECEK"

İl Başkanı Kadem Mete orman yangınlarından en çok etkilenen mesleklerden olan arıcılar içinde "Arıcıların şeker isteği üzerine Tarım ve Orman Bakanlığımız ile görüşerek ilgili birimlerden özellikle Muğla ve çevresindeki sertifikalı arıcılara şeker 648 ton daha destek verilecek" ifadelerini kullandı.

"MARMARİSLİ TURİZMCİLERE DESTEK KREDİSİ YOLDA"

MEZARLARI TANINMAYACAK HALE GETİRDİLER MEZARLARI TANINMAYACAK HALE GETİRDİLER

Mete "Turizmcilerin, pandemi, orman yangınları, sel felaketlerinin ardından kötü geçen sezonun yaralarını sararak yeni sezona daha hazırlıklı başlamalarını istiyoruz" diyerek yeni bir kredi konusunun haberini verdi. Mete konuşmasının devamında, "Turizmciler kötü geçen 2 sezonun ardından yeni sezona hazırlanıyorlar. Bakanlarımız ile yaptığımız görüşmelerde turizmcilere zaten destek kredileri verilmişti, ancak yeni başlayacak turizm sezonu öncesi işletme sahipleri hazırlıklarını tamamlasın, sezona daha moralli girmeleri açısında Kredi Garanti Fonu bünyesinde 350 Milyon Liralık daha kredi verilecek. Bu kredi sadece Marmaris’teki turizmcilere özel olacağı gibi Ziraat Bankası, Vakıf Bank ve Halk Bank ‘tan başvurularını yapabilecekler" dedi.

Kaynak: İHA