Menteşe'de mahkeme kararıyla düğünlere park yasağı
Menteşe Bayır Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Parkı'nda mahkeme kararıyla düğün yapılması yasaklandı. Menteşe Belediyesi, mağduriyet yaşanmaması için düğün sahipleriyle iletişime geçerek okul bahçeleri gibi alternatif çözümler üzerinde çalışıyor.
Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesi’nde uzun süredir düğünlere ev sahipliği yapan Cumhuriyet Parkı’nda, mahkeme kararıyla düğün yapılması yasaklandı. ,
Kararın ardından sezon ortasında birçok düğün iptal edildi. Menteşe Belediyesi harekete geçerek çözüm arayışına girdi.
İZİN GEREKİYOR
Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre, vatandaşların mağdur olmaması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlık ile görüşmeler yapıldı. Görüşmeler sonucunda, düğünlerin okul bahçelerinde yapılabilmesi için gerekli izin ve koordinasyon sağlandı.
YENİ PROJE HAYATA GEÇİRİDLİ
Belediyeden yapılan açıklamada, 2025 yaz sezonu için destekleyici geçici çözümler üzerinde çalışıldığı, 2026 yılı düğün sezonuna yönelik ise kalıcı bir düğün alanı projesinin hayata geçirileceği belirtildi.
Kararın gerekçesi ve detayları kamuoyuyla henüz paylaşılmadı.
Bakmadan Geçme





