Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kötekli Mahallesi Karadağ Mevkiinde yapımı tamamlanan bin 500 erkek ve 524 kız olmak üzere 2 bin 24 kişilik Turgut Reis Yurdu öğrencilerin hizmetine geçtiğimiz Ekim ayında açıldı. Yurt için  Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kendi işi olan su ve kanalizasyonu yapmaması meclis gündemine taşındı. Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu TBMM’deki bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, “Biz bu yurdu çok kısa sürede tamamladık, hizmete açtık. Muğla Büyükşehir Belediyesinin yapması gereken kanalizasyon ve su altyapısını da biz yaptık” ifadelerini kullandı.

“AĞZINIZA VE YÜREĞİNİZE SAĞLIK SAYIN BAKANIM”

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan sosyal medya hesabı üzerinden Bakan Kasapoğlu’nun mecliste Turgut Reis Yurdu ile ilgili yaptığı konuşmayı paylaştı. Milletvekili Gökcan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Bütçe görüşmelerinde Muğla konuşuldu. Bakanımız bütçe görüşmelerinde CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kanalizasyon hizmeti vermediği yurdu gündeme getirdi. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Muharrem Kasapoğlu TBMM’deki bütçe görüşmelerinde bizim de ısrarla takip ettiğimiz ve gündeme taşıdığımız CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 yıl boyunca Arıtma ve kanalizasyon hizmeti verilmeyen Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ait 4048 öğrenci kapasiteli Turgut Reis KYK yurdunda yaşanan süreci anlattı. Bakanımız CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin tüm engellemelerine rağmen yurdun arıtma sisteminin öğrenci kardeşlerimiz için hızla hizmete alınması sürecini TBMM’deki konuşmasında paylaştı. Ağzınıza ve yüreğinize sağlık Sayın Bakanım.”

MUĞLA’DA SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLDU MUĞLA’DA SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLDU

“GENÇLERİMİZE HELALİ HOŞ OLSUN”

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu TBMM’deki bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Muğla’da 4048 kişilik yurt yaptık. 8 adet blok var. 2 adet sosyal tesis, 24 engelli odası, 16 öğrenci etüt odası, tenis kortu, halı sahası var. Biz bu yurdu çok kısa bir sürede tamamladık hizmete açtık. Fakat Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden istediğimiz kanalizasyon ve su altyapısını 2 yıl boyunca onların yapmaması neticesinde biz ileri arıtma sistemi kurduk. Altyapısını da biz yaptık, üst yapısını da biz yaptık. Gençlerimize helali hoş olsun.”

Kaynak: İHA