Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla özel araçlarda sigara içilmesinin yasaklanmasının ardından, Bursa, Tekirda, Manisa, Muğla, Tokat ve Aksaray il merkezlerinde, asayiş ve trafik ekiplerinin müşterek katılımıyla "Dumansız Araç Uygulaması" kapsamında denetimler yapıldı.

Uygulama kapsamında araçlarda sigara içilip içilmediğini denetleyen asayiş ve trafik ekipleri, belirli güzergahlarda kamerayla kayıt alarak, içerisinde sigara içildiğini tespit ettiği araçların plakalarını uygulama noktasındaki ekiplere bildirdi. Bu araçları durduran ekipler, sigara içen kişilere 153 TL cezai işlem uyguladı.

Ekipler, şoför ve yolculara araçlarda sigara içilmemesi konusunda uyarılarda bulundu.

CEZASI KESİLDİKTEN SONRA BİR SİGARA DAHA YAKTI

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Kamyonetinde seyir halindeyken sigara içtiği tespit edilen D.D. isimli vatandaşa, uygulama noktasında durdurularak 153 lira para cezası kesildi. Uygulamaya tepki gösteren D.D. çevresindeki basın mensuplarına dönerek, "Kayıtta mısın? Çekin beni" dedi. Aracına tekrar binen D.D. isimli vatandaş bir sigara daha yaktı ve sigarası bittikten sonra yoluna devam etti.



SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

D.D. isimli vatandaşın, araçta sigara içtiği için ceza aldıktan sonra tekrar sigara yakması sosyal medya platformlarında gündem oldu. Twitter kullanıcıları #sigara etiketiyle D.D.'nin aracının içinde sigarasını yaktığı fotoğrafı paylaştı. ;

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN GEÇEN HAFTA UYARMIŞTI

Geçtiğimiz hafta, AK Parti MKYK toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Fahrettin Altun’la bir programa giderken trafikte bir araba gördüm. İçinde çocuklar vardı ve babaları şoför koltuğunda sigara içiyordu. Böyle şey olmaz. Niye bunlara ceza verilmiyor? Özel araçlarda da sigara tümüyle yasaklanmalı" ifadelerini kullanmıştı.



MENTEŞE'DE 20 SÜRÜCÜYE CEZA KESİLDİ

"Dumansız Araçlar Uygulaması" kapsamında, Menteşe İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de karayolunda denetim yaptı. 10 personel ile yapılan ve 3 saat süren denetimde 200 araç, durduruldu. 20 sürücüye aracında sigara içtiği gerekçesiyle 153'er lira para cezası kesildi.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Yeni uygulama kapsamında Trafik Büro Amirliği ekipleri şehir merkezinde özel araçta sigara uygulamasına başladı. Denetimlerin önümüzdeki günlerde de artık rutin bir şekilde uygulanacağı belirtildi.

Uygulama yapan polis ekipleri hususi araçlarda sigara içilip içilmediği ile ilgili kontroller yaptı. Bazı sürücülere idari para cezası uygulandı.

YANGINDA MÜDAHALE EDERKEN PATLAMA YAŞANDI YANGINDA MÜDAHALE EDERKEN PATLAMA YAŞANDI