Girgin, Dirgeme Kavşağı ile ilgili, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bakanlıktan talep edilen farklı seviyeli kavşak talebinin yatırım programına alındığını, henüz bir çalışma başlatılmadığını belirtti.

Karayollarına ait akıllı kavşağı geçtiğimiz yıl ziyaret eden bakan Adil Karaismailoğlu, kavşakla ilgili bir projenin olduğunu söylemişti.

Girgin bakana, "Menteşe ilçesinde Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan D550 ve D330 Kara Yolu kesişiminde yer alan Kötekli Kavşağı'nda yaşanan trafik sorunlarına yönelik bizzat siz gelip inceleme yapmıştınız ve farklı seviyeli kavşak yapılacağını belirtmiştiniz. Bu projeye ne zaman başlanacak ve ne zaman bitirilecektir?" diye sordu.

"DİRGEME KAVŞAĞI YAPIM ÇALIŞMALARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK"

Dirgeme kavşağı ile ilgili ise Girgin, "Menteşe ilçesinde Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan D550 Kara Yolu üzerinde yer alan ve Yerkesik-Dirgeme Kavşağı turizm bölgesi olmamız sebebiyle devamlı trafik sıkışıklığı yaşamaktadır. Söz konusu kavşağa yönelik Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından talep edilen farklı seviyeli kavşak talebinin yatırım programına alınmış olduğu belirtilmiş ancak herhangi bir çalışma başlatılmamıştır. Söz konusu kavşağa yönelik yapım çalışmaları ne zaman başlayacak ve bitirilecektir?" dedi.

BAŞKAN KÖKSAL, AÇIKLADIĞI MAL BEYANINI PANOYA ASTI BAŞKAN KÖKSAL, AÇIKLADIĞI MAL BEYANINI PANOYA ASTI


Kaynak: İHA