Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'de, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 96. kuruluş yılı sebebiyle düzenlenen Dayanışma Yemeği'ne il genelinden yaklaşık bin CHP'li katıldı. Gecede konuşma yapan CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay'ın disiplin sürecinden geçerek partiden ihraç edilen isimlere yönelik konuşması CHP Muğla İl Yönetimi'nde huzursuzluğa ve gerilime sebep oldu. 

Geçtiğimiz aylarda alınan ihraç kararları sebebiyle Burak Erbay'ın babası olan eski CHP Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay da partiden ihraç edilmişti. Salih Erbay'ın 31 Mart Yerel Seçimleri'nde Cumhur İttifakı adına gizli çalışmalar yaptığı iddia edilmişti. Bu sebepten dolayı disipline sevk edilen Salih Erbay partiden ihraç edilmişti.

BURAK ERBAY'DAN GERGİNLİK YARATAN İHRAÇ ÇIKIŞI

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay ile danışma kurulları arasında çıkan huzursuzluk ve gerilim, Erbay'ın gecede yaptığı konuşmasına da yansıdı. Burak Erbay, CHP'nin 31 Mart Seçimleri'nde ülke genelinde başarılı olmasına rağmen Muğla'da başarısız olduğunu savunarak, "CHP’de ülke genelinde bu kadar coşku yaşanırken, biz bu coşkuyu neden Muğla’da yaşayamadık. Niye bir araya gelemiyoruz. İttifaklar neden Muğla’da devam etmiyor. Bunu her yerde dile getirmeye devam edeceğim. Kavga etmenin, ötekileştirmenin, ayrıştırmanın kimseye faydası yok. Bu politikadan bir an önce vazgeçmemiz gerekiyor” dedi. Bu konuşmasıyla disiplin kurulu tarafından alınan partiden ihraç kararlarını eleştiren Erbay'a cevap çok sert oldu.

MÜRSEL ALBAN'DAN İHANET GÖNDERMESİ

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, konuşması sırasında sert göndermeler yaparak Erbay'ı eleştirdi. Alban, Burak Erbay'ın babasını ihanetle suçlayarak, Salih Erbay'ın disiplin kuruluna sevki ve ihraç kararına gönderme yaptı. Kutlama havasında geçmesi beklenen gecenin, buz kesmesine neden olan konuşmalar partililerin keyfini kaçırdı. Mürsel Alban, düzenlenen gecenin kuruluş ve kurtuluş kutlaması amacıyla yapıldığını belirterek, Burak Erbay'ın dile getirdiği konuların Danışma Kurulu'nun konuları olduğunu ifade etti. Alban, "Barışın dilini kullanalım. Samimiyeti ortaya koymamız lazım. Partimize gönül veren herkese sahip çıkmamız lazım. Şunu da unutmayalım. İhanetçileri de unutmamak lazım. İhaneti asla kabul etmiyorum arkadaşlar” diyerek sözlerini sonlandırdı.

OSMAN GÜRÜN'DEN NET KONUŞTU

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Mürsel Alban'ın ardından kürsüye gelerek konuşma yaptı. Osman Gürün, “Her doğum günümüzde geleceğe yönelik neler yapabileceğimizi çatık kaşlarla değil tatlı dillerle söyleriz. Geçen 18 yıl gerçekten çok ağır geçti. Bu kadar uzun süre ve ağır şartlarda muhalefette kalan bir partinin bir takım hataları olabilir. Fakat münakaşalara girmememiz gerekiyor. Mızı çıkaranlar kendisini iyi değerlendirsin. Bizim mızı ile işimiz yok. Biz önümüzdeki seçime kilitlenmeliyiz” ifadelerini kullandı.

MUĞLALI MUHTARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ MUĞLALI MUHTARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ