Anadolu'nun tek çukur yaylası olma özelliğini taşıyan ve 3. Derece Arkeolojik Sit alanı olan Muğla'nın Karabağlar Yaylası'nda taş kömürü sondajı başlatıldı. Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğünce başlatılan sondaj çalışmasına, yöre halkı başta olmak üzere birçok kanaldan sert tepkiler geldi. Sit alanı olması sebebiyle kanunen çivi dahi çakılamayacak olan bölge, Anadolu'daki düz arazide bulunan tek çukur yayla olması sebebiyle de ayrı bir önem taşıyor. 

NEFES EGZERSİZİ YAPARKEN FENALAŞTI, HASTANEDE ÖLDÜ NEFES EGZERSİZİ YAPARKEN FENALAŞTI, HASTANEDE ÖLDÜ



MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN GÜRÜN'DEN TEPKİ

Özellikleri sebebiyle dünyaca ünlü olan Karabağlar Yaylası'nın taş kömürü madeni için yok olma riskiyle karşı karşıya kalması yöre halkının olduğu kadar Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün'ün de tepkisini çekti. Sosyal Medya hesabından yaptığı açıklamada, "Muğlamızın kıyıları için canla başla mücadele ederken, kömür arama bahanesiyle coğrafi özellikleri ile emsalsiz olan Karabağlar Yaylamıza da göz dikildiğini öğreniyoruz. Ülkemizin tüm güzelliklerine yapılan haksızlıklara karşı olduğumuz gibi Menteşe ilçemizin yüreği Karabağları korumaya tüm gücümüzle devam edecek, serinliği ve güzellikleri ile nam salan yaylamızın kömürle anılmasına asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullanan Gürün'e çok sayıda destek mesajı geldi.

BİR TEPKİ DE MUÇEP'TEN GELDİ

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Kömürsüz Muğla Çalışma Grubu Sözcüsü Mustafa Tuncaelli de açıklamalarıyla sondaj çalışmasına tepki gösterdi. Muğla’nın merkezinde kömür sahası yaratmak istendiğini belirten Tuncaelli, “Muğla’nın kimliğinin önemli unsuru olan, Anadolu’nun tek çukur yaylası olarak bilinen Karabağlar Yaylası, aynı zamanda 3. derece arkeolojik sit alanı olarak koruma altındadır” ifadelerini kullandı.