AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 26 Ekim’de yaptığı Fransız mallarını boykot çağrısı, Muğla’da Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘siyasi bir ilave’ yapılarak desteklendi.Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, boykot edilmesi gereken Fransız malları arasında ‘laiklik’ de sayıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim-Sen Muğla Şubesi ise, laik eğitimi, laikliği kazanma mücadelesini dinselleştirme, piyasalaştırma saldırısını sürdüren politikalara karşı kamusal,bilimsel eğitim mücadelemizi dün olduğu gibi bugün de ısrarla sürdüreceğini vurguladı.

CİNAYET Mİ, İNTİHAR MI? CİNAYET Mİ, İNTİHAR MI?

Yapılan açıklamada, "Milyonlarca öğrenci eğitim hakkından eşit yararlanamıyor. Milyonlarca öğrenci kendilerine dayatılan tekçi eğitimle farklılıklarının yarattığı zenginliği değil dışlanmayı, yok sayılmayı yaşıyor. Milyonlarca öğrenci tarikatların ve cemaatlerin ellerinde yaşamının kararmasına direnemiyor. Milyonlarca kız öğrenci çaresiz şekilde okulları terk ediyor, çocuk yaşta evliliğe zorlanıyor Siyasi iktidar kendi istediği geleceği oluşturmak için sürekli olarak genç kuşakların kamusal eğitim hakkını sınırlandırıyor ve bu hakkın kullanılmasını olanaksız hale getiriyor" denildi.

Laik Eğitim Israrımız Sürecek

Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı 'laiklik' boykotu paylaşımı eleştirilen açıklamada, "Bir kamu kurumu olarak Muğla Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplumsal fayda üretmeyi esas almak durumundadır. Kamu kurumlarının faaliyetlerini belirleyen yasalar ve mevzuat dışında bir unsurun olması kabul edilemez. Ancak, yapılan paylaşım çağdaş bir hukuk devletinde kabul edilemez. Muğla Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bir kamu kurumudur ve burası kamu kurumu gibi yönetilmelidir" ifadeleri kullanıldı.

Laiklik mücadelesinin sürdürüleceği vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yaratılmaya çalışılan bu karanlık kimsenin umutsuzluğa kapılmasına neden olmamalıdır. Bu toprakların eğitim ve bilim emekçileri olarak her koşulda haklarımız, özgürlüklerimiz, öğrencilerimizin eğitim hakkı ve geleceğimiz için mücadele etmekten vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Laik eğitimi, laikliği kazanma mücadelemizi dinselleştirme, piyasalaştırma saldırısını sürdüren politikalara karşı kamusal, bilimsel eğitim mücadelemizi dün olduğu gibi bugün de ısrarla sürdüreceğiz. Eğitim alanında yapılmak istediklerine karşı halkımızın çağrımıza kayıtsız kalmayacağına yürekten inanıyoruz."


Kaynak:AA