Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi tarafından imar aykırılığı gerekçesiyle Menteşe ilçesinde faaliyette bulunan esnafın tente ve sundurmaların mühürlenmesi konusunda MUTSO ev sahipliğinde bir toplantı düzenlendi. Toplantıda MUTSO Başkanı Mustafa Ercan, "Bu uygulama yalnızca işletmeyi değil, vatandaşı da etkileme, huzursuz etme niteliğindedir. Bu uygulamadan vazgeçilmesi, hiç olmazsa bir yıl ertelenmesini talep ediyoruz" dedi.

MENTEŞE'DE TOPUKLU EFE GÖREVE HIZLI BAŞLADI! İŞTE İLK İCRAATI MENTEŞE'DE TOPUKLU EFE GÖREVE HIZLI BAŞLADI! İŞTE İLK İCRAATI

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan “Tente ve sundurma alanlarının iptali konusunda pek çok şikâyet ve itiraz ile karşılaşıyoruz. Takdir edersiniz ki, üyelerimizin hakkını, hukukunu, menfaatini korumak MUTSO’nun öncelikli görevidir. Bu nedenle uygulama hakkında görüşlerimizi kısaca paylaşmak istiyorum. İşgaliye veya ecri misil ödeyerek bir nevi bedeli ödenmiş alanlar, kaçak alan sayılmamalıdır. Bu alanların iklim koşullarına ve müşteri tercihlerine göre uyarlanması gayet doğaldır. Özellikle Muğla ve ilçelerinin iklimi sebebiyle, vatandaşlarımızın yıl içinde daha uzun süre dış ortamda ya da bahçe veya balkonda oturma isteği bulunmaktadır. Bu doğrultuda, müşteri konforu ve kazanç sürekliliği için gölgelik, sundurma ve duvarsız portatif alan kapatmalarına her mevsim ihtiyaç duyulmaktadır. Bu tip uygulamalar sadece ilimiz özelinde değil, yurdumuzun tamamında görülmektedir. Son dönemdeki ekonomik daralmanın yanında bu uygulama hizmet sektörüne ciddi sorun yaratacaktır. Öte yandan bu uygulama istihdamda da sorun yaratacaktır. Bu uygulama yalnızca işletmeyi değil, vatandaşı da etkileme, huzursuz etme niteliğindedir. Bahsettiğimiz konular nedeniyle, bu uygulamadan vazgeçilmesi, hiç olmazsa bir yıl ertelenmesi hem işletmelerimiz, hem de vatandaşlarımız açısından son derece önem arz etmektedir. Gerekli düzenlemelerin yapılması noktasında gereğini yetkililerimizden ve seçilmişlerimizden rica ediyoruz.” dedi.