Menteşe Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı Belediye Başkanı Bahattin Gümüş başkanlığında Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde yapıldı.

MUĞLALI MUHTARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ MUĞLALI MUHTARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Öte yandan Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesi ile Yatağan’ın Deştin Mahallesi arasında kurulması planlanan ve çalışmalarına başlandığı öğrenilen Çimento Fabrikası gündemdeki yerini de koruyor.

Muğla’nın gündeminden düşmeyen Çimento Fabrikasına karşı olan çevreciler, Konakaltı Kültür Merkezi’nde yapılan Menteşe Belediyesi Meclisini bastı. Kapıda yoğun bir şekilde güvenlik ve zabıta ekipleriyle önlem alan Menteşe Belediyesi’ne tepki gösteren çevreciler, güvenlik güçlerini arbedeyle aşarak içeri girdi.

Salona girdiklerinde belediye meclis toplantısının bitmiş olduğunu gören çevreciler açıklama yaparak tepkilerini dile getirdi.

“SALONA GELDİĞİMİZDE DE TOPLANTININ APAR TOPAR BİTİRİLDİĞİNİ GÖRDÜK”

Çevreciler adına açıklama yapan Mehmet Uyan,  “Çevresine, doğasına sahip çıkmak için yıllarca mücadele eden Muğlalılar olarak, CHP Genel Başkan Yardımcısı tarafından Çimento Fabrikasına yönelik Menteşe Belediyesi tarafından verilen ruhsatın iptaliyle ilgili meclis toplantısına katılıp bu talebimizi bir kez daha dile getirmek için buraya geldik. Ancak içeri girmemizde zorluk çıkarıldı. Daha sonra salona geldiğimizde de toplantının apar topar bitirildiğini gördük. Bizim 6 aydır açıklamalarımız belli. Bilim ve hukuk doğrultusunda hareket ediyoruz. Menteşe Belediyesi ay inceleme yaptığını söylüyor ama biz ÇED raporunun kapağının bile açıldığını düşünmüyoruz. Ruhsatın verilmesine karşı çıkmaya devam edeceğiz. Mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

“O FABRİKAYI ORAYA YAPTIRMAYACAĞIZ”

Menteşe Belediyesi’ne tepki gösteren Haluk Özsoy ise, “Menteşe Belediyesi’nin bu takındığı tavır yanlıştır. Biz düşman değiliz. Siz eleştirdiklerinizi kendiniz yapıyorsunuz. Burası bir kamu alanıdır. Bizim de halk olarak bu kamu alanında bulunmaya hakkımız var. Herhalde belediye meclisi tarihinde bir ilktir. 5 dakikada tüm gündemi toparlayıp toplantı bitirilmiş. Bu yollarla kaçamayacaklar. Biz eylemlerimiz büyüterek sürdürmeye devam edeceğiz. Perşembe günü Menteşe Belediyesi önünde büyük bir eylemimiz vardır. Böyle siyasi oyunlarla bizden kaçamazsınız. Biz halkız. O fabrikayı oraya yaptırmayacağız” dedi.

“SANKİ TERÖRİSTMİŞİZ GİBİ ENGELLEMELER OLDU”

“Biz verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz” diyen Mustafa Tuncaelli ise, “Ruhsat iptalinin çok önemli olduğunu ifade ettik. Bizlere sözler verildi. Biz, bu verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Ruhsatı iptal edeceklerini söylediler. Amasız fakatsız bu işi çözeceklerini söylediler. Biz Menteşe Belediyesi’nden Muğla halkının yanında yer almasını istiyoruz. Çimento Fabrikasının durdurulması için yapı ruhsatının iptalini istiyoruz. Bugün buraya gelişimizin amacı beklentimizi dile getirmekti. Herhangi bir taşkınlık yapmaya niyetimiz yoktu. Kötü bir şekilde kapıda karşıladık. Sanki teröristmişiz gibi engellemeler oldu. Bu çirkin bir davranıştı.  Menteşe Belediyesi’ni bu davranışlarından dolayı kınıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Turkidare.net