MUĞLA’DA TRAFİK KAZASI! DİREKSİYON HÂKİMİYETİNİ KAYBETTİ; DUVARA ÇARPTI MUĞLA’DA TRAFİK KAZASI! DİREKSİYON HÂKİMİYETİNİ KAYBETTİ; DUVARA ÇARPTI

Muğla'nın Menteşe İlçesinde, Menteşe Belediyesi tarafından her sabah öğrencilere ücretsiz olarak sunulan bir bardak sıcak çorba ikramı öğrencilerin yoğun ilgisini görüyor. Menteşe Belediyesi personeli tarafından Belediyenin Aşevinde özenle hazırlanan çorbalar, her sabah 500 öğrenciye ulaştırılıyor.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ücretsiz çorba ikramı ile ilgili yaptığı açıklamada, uygulamanın her eğitim öğretim yılında yapıldığını belirterek, “Biz bu uygulamamızı belediyemiz kurulduğu günden bu yana devam ettiriyoruz. Aşevimizde özenle, titizlikle hazırlanan çorbalarımızı ikram araçlarımızla Muğla Meslek Yüksekokulumuza ulaştırıyor, oradan da öğrencilere servis ediyoruz. Tarhana, domates, mercimek gibi her gün farklı çorbalar ikram ettiğimiz uygulamamızdan öğrencilerimiz de çok memnun. Belediyeye gelip teşekkür eden öğrenci kardeşlerimiz var. Çünkü biz onlara öğrenci değil birer hemşehrimiz, kardeşimiz gözüyle bakıyoruz. Onlar anne babalarının bizlere emaneti. Bizler için sıcak bir çorba, sıcak bir gülümse demek. Eğitimlerini sağlıklı bir şekilde, güvenli bir kentte yapmaları bizler için çok önemli. Çünkü biz belediye olarak sadece yol yapan, alt yapı hizmeti veren bir kurum değil, aynı zamanda sosyal projeler ile insana dokunan hizmetler üreten bir kurumuz” dedi.



Menteşe Belediyesi aşevinden ilk, orta, lise ve üniversite öğrencilerinin hafta içi her gün uygun fiyata 4 çeşit öğle yemeğinden faydalanabildiğini kaydeden Başkan Gümüş, “Aşevimizden ayrıca Zihinsel Engelliler Okulunda eğitim gören 200 öğrenci ile diğer okullarımızda okuyan özel öğrencilerimize ücretsiz öğle yemeği ikramında bulunuyoruz. Belediyemize ait Ataparkımız ve Kültürevlerimizde öğrencilerin yoğun ilgisini görüyor. Öğrenci kardeşlerimiz belediyemize ait kültürevleri ve Ataparkımızda uygun fiyata kahvaltılarını yapabiliyor ve diğer imkânlardan da yararlanabiliyorlar. Gerek aşevimizde gerekse kültürevlerimizde hazırlanan nezih ve lezzetli yemeklerimiz, kahvaltılarımız herkesin beğenisini topluyor” dedi.

Menteşe Belediyesi Aşevi personeli tarafından sabahın erken saatlerinde özenle hazırlanan çorbalar yine aşevi personeli tarafından belediyenin ikram aracıyla Muğla Meslek Yüksekokuluna ulaştırılıyor. Öğrenciler okulun bahçesinde servis edilen sıcak çorbalarını içtikten sonra derslerine giriyorlar.