Açılışta konuşma yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "Kafemiz engelli tüm vatandaşlarımız için açılıyor. Herkesi kucaklayan bir yapısı var. Engelsiz olanlar da faydalanabiliyor. Bu bina yüklediğimiz fonksiyonlarla farklı kesimleri bir araya getiriyor. Hemşerilik duyguları bu yapı ile artıyor. Toplumun tümü geleceğe mutlu bir şekilde yürümek istiyor. Bizim bunu sağlamamız gerekiyor. Siyasi bir Kurtuluş Savaşı gibi ittifakımızla hep birlikte yola çıktık. Bu yürüyüşümüze en önemli katkılar da kentlerimize yaptığımız hizmetlerdir. Gelecekle ilgili tereddüt duymadan birlikte yolumuza devam edeceğiz. Seçimden sonra çok güzel bir Türkiye'de bahar gelmiş büyük bir ortamda hep birlikte yeniden güzel Türkiye'yi yaratacağız" dedi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, "Hayatı hep birlikte paylaşacağız. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi Türkiye'ye örnek bir merkez. Bu kafe tüm engelli vatandaşlarımızın, tüm Menteşe halkının kullanımına açık olacak. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

ENGELLİ 4 STAJYER ÖĞRENCİ ÇALIŞMAYA BAŞLADI

MENTEŞE BELEDİYESİ’DEN HER GÜN İFTAR YEMEĞİ MENTEŞE BELEDİYESİ’DEN HER GÜN İFTAR YEMEĞİ

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Özgür Akdağ, "Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezinde 253 metrekare alan üzerine kurulan ‘Sen de Gel Down Kafe’ sabah saat 08.00 ile akşam saat 22.00 arasında açık olacak. Günlük 150 misafirin ağırlanabileceği kafede engeli ve down sendromu yaşayan bireyler fazla yorulmayacakları şekilde çalışabilecek. Kafemizde Özel Eğitim Meslek Yüksekokulu'nda öğrenim gören 4 stajyer öğrencimiz mutfak ve servis bölümünde çalışmaya başladı" diye konuştu.

Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, "Başkanımız Osman Gürün'e böylesine değerli bir proje için çok teşekkür ediyoruz. Kafemizin ortak buluşma noktamız olması dileğiyle" dedi.

Kaynak: AltarZeyhan