MUĞLA’DA SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLDU MUĞLA’DA SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLDU

Öneri meclis inceleme komisyonuna havale edilirken, farklı isimlerinde değerlendirilmesi sonrasında tesise isim verileceği öğrenildi.

‘FUAT HOCA’ (ALİ FUAT ÖZGE) KİMDİR?

Muğla’nın spor yaşamında önemli bir yeri bulunan 1946 yılında Hatay’da doğmasına karşın yaşamımın büyük bir bölümünü Muğla’da farklı mesleklerde geçiren Ali Fuat Özge (Fuat Hoca) yaşamını sporcu yetiştirmeye adamış bir spor adamı.

1968-70-76 ve 79 yıllarında 10-12-14-16 yaş grubunda farklı kulüplere ait amatör takımlarda antrenör olarak gönüllülük esasıyla görev yapan Fuat Hoca, Saburhane Spor, Muğla Belediye Spor futbol takımlarını 10-12-14-16 yaş gruplarında şampiyonluğa taşıdı.

Farklı organizasyon ve turnuvalarda farklı takımların başında antrenör olarak çıkan Fuat Hoca, spor altyapısına yüzlerce sporcu kazandırdı. Muğla Orman Spor, Aktur Spor, Yücel Spor, PTT Spor, Saburhane Spor, Muğla Belediyespor ve Menteşe Belediyespor’da antrenör olarak görev yaptı. Spor yaşamını; “Türk gençliğinin ahlaklı, vatansever, ailesine bağlı evlatlar olarak yetişmesi için gönüllü olarak antrenörlük görevimi yürüttüm. Halen vakit buldukça mahalle mahalle gezip çocuklarımıza futbol oynatıp faydalı olmaya çalışıyorum” sözleriyle özetleyen Fuat Hoca, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) aktif üyesi.

Fuat Hoca, halen Muğla Büyükşehir Belediyesi 100 Yaş Evi’nde yaşamını tek başına sürdürüyor.

Kaynak: İHA