Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde Arkeolog Prof. Dr. Adnan Diler, "M.Ö. 2 ve 3'üncü yüzyıl kaynaklarında Mabolla adı geçiyor. Bugünkü Muğla adı da oradan geliyor. Bu bölgede bir ekiple uzun yıllar yüzey araştırmaları yaptık ve çalışmalarımızı tamamladık. Daha önce alanın arkeolojik potansiyelini anlama fırsatımız olmamıştı. Şimdi iznimizi aldık. YİKOB desteği alınacak ve Muğla Müzesi ile kazı çalışmalarına başlayacağız. Benim bilimsel danışmanlığında çok yakında kazı çalışmaları başlayacak. Valilik onayını bekliyoruz" dedi.

MUĞLA’DA TRAFİK KAZASI! DİREKSİYON HÂKİMİYETİNİ KAYBETTİ; DUVARA ÇARPTI MUĞLA’DA TRAFİK KAZASI! DİREKSİYON HÂKİMİYETİNİ KAYBETTİ; DUVARA ÇARPTI

Diler, "Muğla çok özel bir kent. Türkiye'de SİT alanı en fazla olan kentlerden bir tanesi. Osmanlı ve Türk döneminde Mabolla Kalesi'nin yamacına yamacına yerleşilmiş. Daha önce Muğla Belediyesi'nin desteği ile Mabolla'da çevre düenlemesi yapmıştık. Şimdi yapacağımız kazı çalışmaları ile çok önemli bir kültürel miras Muğlalılarla buluşturulmuş olacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA