MENTEŞE'DE DOLU YAĞIŞI ZOR ANLAR YAŞATTI MENTEŞE'DE DOLU YAĞIŞI ZOR ANLAR YAŞATTI

Menteşe Belediyesi tarafından şiddete maruz kalan ya da şiddete maruz kalma ihtimali bulunan tüm kadınlara psikolojik, hukuksal ve sosyal destek verilmesi amacıyla Kadın Danışma Merkezi açıldı. Kadın Danışma Merkezi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde kapılarını açarak hizmet vermeye başladı.
Kadın Danışma Merkezi'nde şiddete maruz kalan ya da şiddete maruz kalma ihtimali bulunan tüm kadınlara psikolojik, hukuksal ve sosyal destek veriliyor. Danışma Merkezi'nde ayrıca kadınlara şiddetle mücadelede, 6284 sayılı kanun kapsamında yasal hakları ve önleyici tedbirleri konusunda bilgilendirme yapılarak kadınların güçlendirilmesi hedeflenmektedir.
Danışma Merkezi'nde psikolog ve sosyolog eşliğinde verilecek danışmanlık hizmetlerinden hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm kadınlar ve 18 yaş altı çocuklar ücretsiz olarak yararlanabilecek. Kadın Danışma Merkezi'ne ulaşmak ve çalışmalar ile ilgili bilgi almak isteyenler hafta içi mesai saatlerinde 0252 212 91 98 numaralı telefonu arayabilecekler.