Muğla'nın Menteşe ilçesinin dağlık kesiminde kahvehane işleten Halil İbrahim Bingöl (56), 1 asırlık yöntemle odun ateşi ve kaynak suyuyla lezzetine doyumsuz çay demliyor. Bölgeye dağ yürüyüşüne gelenler başta olmak üzere yöre halkı, leziz çayı keyifle içiyor.

İlçe merkezine 30 kilometre mesafedeki kırsal Bağyaka Mahallesi'nin dağlık Çatakbağyaka mevkisinde kahvehane işleten evli ve 3 çocuk babası Halil İbrahim Bingöl, 1 asrı aşkın şekilde yapılan yöntemle çay demlemeye devam ediyor. Marçalı Dağı eteklerinden gelen doğal kaynak suyunu kullanan Bingöl, uzun süreli yandığı için başta meşe ve çam odununu tercih ediyor. Çay tercihinde ise Karadeniz Bölgesi'nin ürününü seçtiğini vurgulayan Bingöl, ortaya çıkan lezzetin tiryakilik yarattığını vurguladı.

"ÖMRÜM YETTİĞİNCE BU YÖNTEMLE ÇAY DEMLEMEYİ SÜRDÜRMEK İSTİYORUM"

Halil İbrahim Bingöl, "Ömrüm yettiği sürece bu yöntemle çay demlemeyi sürdürmek istiyorum. Bu çayın lezzeti bambaşka. Bu lezzeti bilen bilir. İlçe genelinden buraya gelip 5'şer bardak çay içerler.1 bayrak çay 1 lira 25 kuruş.

KARADENİZ'DEN BİR FARKI YOK

Bizim buraların Karadeniz'den farkı yok. Adeta Karadeniz'den esinlenmiş bir yerleşim. İnsanlar gelip gezsinler. Her yerde meşe, zeytin, palamut, çam türlü türlü ağaçlar var. İnsanı sıcak kanlı. Dağ yürüyüşü için gelenler çok oluyor. Yürüyüş yapmak için çok güzel parkurlar var. Karadeniz köylerini aratmayan yerleşimimize herkesi davet ediyoruz" dedi.

BU ÇAYIN TADI BAMBAŞKA

Müşterilerden Ali Rıza Öztürk (47), "Bu çayın tadı bambaşka. Yakın çevremizde odun ateşinde çay yapan başka bir kahvehane bulunmuyor" dedi.

CİNAYET Mİ, İNTİHAR MI? CİNAYET Mİ, İNTİHAR MI?