Katil zanlısı baba Hüseyin Kara mahkemede, "Annesi tüm süreci biliyor. 2019 Ağustos sonu gibi bana küfür ettiği için ben evimi terk ettim. Nazilli'de 1+1 ev tuttum uzak durmak için. 7 ay sonra tekrar geldim. Öldürme olayından önce arabayla gece arkadaşlarıyla eve geldiler. Sarhoşlardı. Annesi ile aşağıya indik. Bağırıp çağırdı. Polis geldi. Polislere sarhoştur diyerek durumu idare ettim. Bu öldürme olayından 3 ay önce oldu" dedi.

Hüseyin Kara şu ifadeleri kullandı: "Öldürme olayında Akyaka'da evimiz var. Bu Düğerek'te bir kızla oraya gitti. Ciddiyiz dediler. Ben de ciddiyseniz gereken yapılır dedim. Akyaka'daki eve yerleşmişler. Alkol içip duruyorlarmış. Evlenmeden bu evde kalmalarını istemedim. Kızı telefonla aradım sesim yükseldi konuşurken. Oğlum beni aradı. Gitme bir yere dedi bana. Arabaya binip köye gittim.

Köydeki evde yalnızdım. Televizyon izlerken akşam köye gelmiş. Yanıma geldi küfür etmeye başladı. Silah ruhsatsızdı ve yanımdaydı. 90 mermi vardı. Mermileri boşalttım. Ben lise 2'de psikolojik tedavi gördüm. Üzerinden çok zaman geçti" dedi.

CAVİT KARA'NIN ABİSİ: "BARDAK SONUNA KADAR DOLMUŞTU"

Cavit Kara'nın abisi, "Bardak sonuna kadar dolmuştu. Yıllarca bizi ve annemize şiddet uyguladı. Hiç bir zaman huzurumuz olmadı. Cavit genelde evde değildi. Babam içki içerdi. Çoğu kez üstü başı kan içinde eve gelirdi" diye konuştu.

ABLA KARA: "BURADA OLMAK ÇOK ZOR, BİR YANDA KARDEŞİM DİĞER YANDA BABAM"

Cavit Kara'nın ablası ise, "Olay olduğunda burada değildim. Burada olmak benim için çok zor. Bir yanda babam, diğer yanda kardeşim. Keşke böyle olmasaydı. Akyaka'daki evle ilgili bir tartışma olmuştu. Ev anneme ait. Kız orada çalıştığı için adres göstermesi gerekmiş. Kardeşim de gel bizde kal demiş. 1 hafta içinde ne oldu bilmiyorum. Babamın annemle huzurlu bir evlilikleri yoktu. Babam kanser olduktan sonra alkolü azaltmıştı. Babam öfke kontrol sorunu yaşıyordu. Kardeşimin de öfke sorunu vardı" ifadelerini kullandı.

CAVİT KARA'NIN KIZ ARKADAŞI:"BABASI BENİ ARAYIP HAKARET ETTİ"

Öldürülen Cavit Kara'nın kız arkadaşı Ç.Y," Akyaka'da çalışıyordum. Cavit Kara erkek arkadaşımdı. Annesi 'siz ciddisiniz artık kalın bu evde' dedi bize. Babası ile de yemek yedik. Bana karşı bir tepki yoktu. Hüseyin Kara bir gün beni aradı ve hakaret etti bana. Evden çıkmamı söyledi." 'Sen de hiç utanma yok mu' dedi bana. 'Tamam Hüseyin Amca' dedim. 'Ben evden çıkıyorum' dedim. Annesi ortamı yumuşatmaya çalıştı. Eşyalarımı toplayıp ailemin evine gittim. 6 saat Cavit'le hiç konuşmadık. Cavit beni aradı ve ona 'Sen dert etme başka bir yer bulurum' dedim. Sakin davrandım. Cavit de sakindi. Sonra bu olay olmuş" dedi.

Katil zanlısı Hüseyin Kara,"Ben hakaret içerikli bir şey söylemedim. Hatta kızım bile demişimdir arada. Akyaka'da kalmalarını istemedim. Olay sonrası jandarmayı kendim aradım" diye konuştu.

Mahkeme, Baba Hüseyin Kara'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Manisa'da tedavi gördüğüne yönelik adli tıp raporu isteneceği belirtilerek duruşma 21 Eylül tarihine ertelendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Muğla'nın Menteşe İlçesi Akkaya (Dirgeme) Mahallesinde Şubat ayında 28 yaşındaki Cavit Kara isimli genç, babası Hüseyin Kara tarafından silahla vuruldu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerinde hayatını kaybeden Cavit Kara'nın cenazesi, Muğla Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Baba Hüseyin Kara jandarma ekiplerince gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

Hüseyin Kara'nın önceden psikolojik tedavi gördüğü, öldürdüğü oğlu Cavit Kara'nın kız arkadaşıyla kaldığı Akyaka'daki evi bastığı iddia edilmişti. Baba ve oğlunun uzun süredir aralarının bozuk olduğu, ev basma olayının ardından Cavit Kara'nın babasının yanına gelerek tartıştıkları iddialar arasında yer almıştı.

MENTEŞE'DE KAMYON YAN YATTI: 2 YARALI MENTEŞE'DE KAMYON YAN YATTI: 2 YARALI

Cinayetin ardından 28 yaşındaki Cavit Kara Menteşe İlçesi Dirgeme Mahallesinde sevenlerinin gözyaşları arasından toprağa verildi.

Kaynak: AltarZeyhan