Muğla ilinin Menteşe ilçesi Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri Ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından Menteşe'de bulunan okullardaki sıfır atık uygulamalarının yöneticilerine atık pil ile ilgili eğitim verildi.

“Eğiticilerin Eğitimi” isimli, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi'ndeki eğitimde ilk olarak Menteşe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Erdem Şenel, katılımcıları okullarda sıfır atık projesinin uygulanması ve içeriği ile ilgili bilgilendirdi. Şenel'in ardından Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) Eğitim Uzmanı Çevre Mühendisi Seyhan Öz Ulucan, ‘Pil nedir, atık pil nedir? Bertarafı ne şekilde sağlanır?” konularında bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından atık pil, geri dönüşüm ve çevre ile ilgili soru cevap etkinliği gerçekleştirildi.

Atık Pil Nedir ve Neden Toplanmalıdır?

Kullanım ömrünü tamamlamış veya uğramış olduğu fiziksel hasar sonucu kullanılmayacak duruma gelmiş pillere “Atık Pil” denir.

Pil üreticileri, kullandıkları yeni teknolojilerle hem daha çok fayda yaratmakta, hem de çevre için daha dost üretim gerçekleştirmektedir. Yine de tükenen pilleri çevreye veya çöpe atmamalı, toprağa gömmemeli; akarsulara, göllere ve denizlere atmamalı ve yakmamalıyız. 

Atık pillerin içerisindeki çeşitli kimyasal maddeler vahşi çöp depolama alanlarından sulama sularına ve toprağa karışarak çevre kirliliği yaratabilir. Hem bu nedenle hem de atık pillerin geri kazanımı yoluyla doğal kaynakların verimli kullanımını artırmak için atık pilleri naylon torba, karton kutu ya da kavanozlarda biriktirerek süpermarketlerde, okullarda, muhtarlıklarda, belediyelerin belirlediği toplama merkezlerinde bulunan atık pil kutularına atılmalı veya pil, satın alındığı satış noktasına geri götürülmelidir.

BU AY ÖDENDİ, DİĞER AYLAR NE OLACAK? BU AY ÖDENDİ, DİĞER AYLAR NE OLACAK?

Size en yakın toplama noktasını tap.org.tr sayfasından yol tarifi alabilirsiniz.